2021. január 26.

Újabb csalók – ezúttal egy áruház nevében próbálják megrövidíteni áldozataikat


Az elmúlt napokban többen is felhívták a Lidl figyelmét arra, hogy az áruház nevében csalók küldenek SMS-t, amiben pénzt vagy személyes adatokat próbálnak kicsalni. Az üzletlánc magyarországi leányvállalata honlapján figyelmeztet mindenkit, hogy ne dőljenek be a csalásnak!

A csalók a Lidl Magyarország nevében azzal keresik fel áldozataikat, hogy Lidl ajándékutalványt, vagy más értékes tárgynyereményt (pl. okostelefont) nyertek. Ennek fejében kérik a postázási költség euróban történő kiegyenlítését, vagy éppen a linkre kattintva egy hamis figyelmeztetés jelenik meg, miszerint eszközünk vírussal fertőződött meg.A vállalat jelzi, hogy a Lidl Magyarország által megszervezett nyereményjátékokról kizárólag a cég hivatalos felületein adnak tájékoztatást, illetve hogy semmilyen esetben nem kérnek ellenjuttatást a nyereményekért cserébe.

Az áruházlánc felhívja mindenki figyelmét, hogy személyes-, valamint bankkártyaadataik védelme érdekében mindig ellenőrizzék a forrás hitelességét, a megtévesztési szándékkal érkezett megkeresésekre ne reagáljanak, és legfőként semmiképpen ne utaljanak pénzt vagy adják meg adataikat ismeretlen személynek!

(forrás: lidl.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Egy világhírű hungarikum


Királyok, zenészek, mindenféle hírességek – viaszból…


Két éve égett le a Notre-Dame