2021. március 10.

Több ezer maszkot kapott a város a Szekfű Gyógyszertártól


Újabb felajánlás támogatja Székesfehérváron a koronavírus-járvány elleni védekezést: a Szekfű Gyógyszertár ezer darab FFP2-es, és tízezer orvosi szájmaszkot adományozott a városnak, hogy azzal a rászorulókat és az otthonokat segítsék.

Ezer darab FFP2-es maszkot, illetve tízezer darab sebészeti szájmaszkot vett át szerdán a város önkormányzatának képviseletében Mészáros Attila alpolgármester a Szekfű Gyógyszertártól.



Papp Tibor, a Pharmex Gyógyszerész Kft. ügyvezetője elmondta: az adomány apropója az, hogy március 8-tól minden közterületen kötelező lett a szájmaszk, és a kiválasztott orvosi maszkok jóval nagyobb védelmet nyújtanak, mint a textilből készültek. A harmadik hullám idején már sokaknak tulajdonképpen egy éve nincs munkája, nem engedhetik meg maguknak a maszkvásárlást - nekik szerettek volna segíteni a felajánlással.



A rászorulók az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központnál vehetik majd át a sebészeti szájmaszkokat, az FFP2-es maszkok pedig a városi intézményekbe kerülnek, elsősorban a szociális és idősotthonokba. Az adományt a Városgondnokság központi raktárába szállították, onnan kerülnek majd a maszkok az intézményekbe.

(forrás: okkfehervar.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása