2021. március 29.

65 millió forintos önkormányzati támogatás a fehérvári egészségügynek


A koronavírus-járvány harmadik hulláma minden eddigi „csúcsot” megdöntött, az egészségügyben dolgozók hősiesen állják a küzdelmet mindannyiunk érdekében. Mindehhez újabb, 65 millió forint összegű anyagi segítséget nyújtott Székesfehérvár önkormányzata nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester – adta hírül közösségi oldalán a városvezető.

„Az egészségügy emberemlékezet óta nem nézett szembe akkora kihívással, mint napjainkban. A járványügyi adatok, bár önmagukban is drasztikusak, nem tudják átadni azt a hősies, folyamatosan zajló küzdelmet, amit városunk orvosai, ápolói, mentősei és a mindannyiuk munkáját segítők végeznek. Minden és feltétlen tiszteletünk, hálánk mellett ki kell fejezzük támogatásunkat az összes lehetőségeink szerinti módon!

Élve a rendkívüli jogrendben rám ruházott rendkívüli felhatalmazással, mintegy 65 millió forint támogatást biztosítok az önkormányzat nevében a székesfehérvári egészségügy számára az elfogadott 2021. évi költségvetés terhére.



1. 50 millió forint támogatás a Szent György Kórház részére. A támogatást a Kórház belátása szerint, szabadon felhasználhatja.

2. Minden felnőtt és gyermek háziorvosi körzetnek 250.000 forint rendkívüli támogatást nyújt város, ez összesen 14,25 millió forintot tesz ki.


Az egészségügyi dolgozóink kitartanak, a város pedig ott van mögöttük anyagi, eszközbeli és morális értelemben is.

A mostani támogatások mellett folyamatos kapcsolatban vagyunk a helyi egészségügyi vezetőkkel, hogy jelzésükre, kérésük szerint tudjunk segítséget nyújtani a szektor számára.

Amellett, hogy közösségként, önkormányzatként támogatjuk őket, meg kell ezt tennünk egyénenként is. Nincs olyan anyagi, vagy eszközbeli segítség, ami felülmúlhatná az egyszerű tényt, miszerint minél kevesebben kapják el a koronavírust, minél rövidebbre szorítjuk a harmadik hullámot, minél kevesebben szorulnak kórházi ápolásra, annál gyorsabban szabadítjuk fel egészségügyi dolgozóinkat, annál rövidebb ideig kell kitartaniuk, annál kevesebb teher nyugszik majd vállaikon. A legkevesebb, amit mindannyian megtehetünk értük, hogy betartjuk a szabályokat, vigyázunk magunkra, vigyázunk egymásra, emellett pedig regisztrálunk a védőoltásra és beadatjuk azt, ha ránk kerül a sor.
Tartsunk ki tehát, ameddig csak szükséges. Százezren egy csapatban!

dr. Cser-Palkovics András
polgármester”


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása