2021. április 19.

Kinyitottak az óvodák, és megkezdődött a tantermi oktatás az alsósoknak


A rendkívüli szünetet követően ismét elindult a nevelői munka a város óvodáiban, és mától megkezdődött a jelenléti oktatás a székesfehérvári általános iskolák alsó tagozatán is. Székesfehérvár bölcsődéiben továbbra is rendkívüli szünet van, de ügyeletet mindenhol biztosítanak. Az alsó tagozatosok számára áprilisban Fehérváron is ingyenes a közösségi közlekedés.

A járványhelyzet miatt elrendelt, hat héten át tartó rendkívüli oktatási szünetet, illetve digitális oktatást követően jelenléti oktatással, neveléssel folytatódik a tanév a város óvodáiban és az általános iskolák alsó tagozatán. Az önkormányzat által fenntartott bölcsődékben továbbra is rendkívüli szünet van, azzal a kitétellel, hogy a szülő, törvényes képviselő kérelmére az intézményvezető gondoskodik a gyermekek napközbeni felügyeletének megszervezéséről.Az óvodákban minden székhelyintézmény és tagóvoda kinyitott hétfőn. Az óvodák és a bölcsődék arra kérik a szülőket, hogy csak az vigye gyermekét, aki más módon nem tudja gyermeke felügyeletét megoldani. Aki nem viszi gyermekét óvodába, az jelezze ezt az intézmény vezetőjének, aki az írásbeli kérelem alapján az engedélyt kiadja. Az ő esetükben nincs akadálya annak, hogy továbbra is igénybe vegyék az étkezést, elvitelre történő formában.

Az általános iskolák alsó tagozatán megkezdődött a jelenléti oktatás. Székesfehérvár csatlakozott az állami kezdeményezéshez, így a fehérvári közösségi közlekedés használata az alsó tagozatosok számára ingyenes ebben a hónapban. Ennek igénybevételekor a jogosultság igazolásához a diákigazolványra szükség van. A felső tagozatosok és a középiskolások május 10-ig digitális tanrend szerint tanulnak.A járványhelyzet miatt az általános iskolákban, valamint az önkormányzat fenntartásában működő bölcsődékben és óvodákban az ellátotti vagy foglalkoztatotti jogviszonnyal nem rendelkező személyek, a belépésre vonatkozó szabályok betartása mellett az intézménybe – beleértve annak nem zárt területét is (pl. udvar) – történő belépéskor és a bent tartózkodás ideje alatt kötelesek orvosi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot viselni, amely az orrot és a szájat folyamatosan elfedi.

(forrás: okkfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Nem vagyunk mások, mint folytatásai a régi időnek…”


Egy létező báró nem létező kalandjai


„Mindnyájunkat érhet baleset…”