2021. április 23.

Megnyílt az online időpontfoglalás az oltásra


„Mától minden érvényes regisztrációval rendelkező tud interneten oltási időpontot foglalni” – adta hírül a www.koronavirusinfo.gov.hu oldal. Az időpontfoglalót most kifejezetten a jövő heti Sinopharm-vakcinával történő oltásra nyitották meg. A regisztráltak bármely, a számukra megfelelő kórházi oltópontra tudnak időpontot foglalni hétfőre, keddre és szerdára. Az időpontfoglaló elérhető a https://www.eeszt.gov.hu oldalon.
Az online időpontfoglaló a www.eeszt.gov.hu oldalon érhető el TAJ-szám és születési dátum megadásával mindazok számára, akik már regisztráltak a vakcináért. Az időpontfoglalóval a kórházi oltópontokon történő oltásokra lehet jelentkezni: jelenleg április 26-ára, hétfőre, 27-ére, keddre és 28-ára, szerdára lehet oltási időpontokat foglalni a Sinopharm-vakcinával történő oltásokra.
Az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték. Azt, hogy a regisztráció milyen státuszban van, a https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/ oldalon lehet ellenőrizni.

Az időpontfoglalóba a TAJ-szám és születési dátum megadásával tudnak belépni a regisztráltak. Ezután kiválaszthatják, hogy melyik napon, hány órakor és melyik településen, illetve ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást. Fontos tudni, hogy mindenki csak egy foglalást tud végezni, és a véglegesített foglalása már nem módosítható! A foglalásnál érdemes arra is gondolni, hogy az egy hónap múlva esedékes második oltást is ugyanazon a kórházi oltóponton fogja megkapni, ahol az elsőt. Az, aki regisztrál, az időpontfoglalásról visszaigazoló e-mailt, sőt az oltás előtti napon emlékeztető e-mailt is kap. A foglalás visszaigazolása ki is nyomtatható.A szakemberek arra kérik a regisztráltakat, hogy aki a megadott három nap valamelyikén szeretne oltást kapni, az mielőbb foglalja le az időpontot, továbbá, hogy a lefoglalt időpontban pontosan jelenjen meg! Az oltásra vigyék magukkal a személyi igazolványukat, a TAJ-kártyájukat, a kitöltött és kinyomtatott hozzájáruló nyilatkozatot, és lehetőleg a kinyomtatott foglalás-visszaigazolást is.

(forrás: okkfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Nem vagyunk mások, mint folytatásai a régi időnek…”


Egy létező báró nem létező kalandjai


„Mindnyájunkat érhet baleset…”