2021. május 18.

SZJA - két határidő is május 20-án jár le


Még két napig lehet módosítani a személyi jövedelemadókról készített adóhatósági bevallástervezetet. Egy másik határidő is május 20-án jár le: eddig a napig rendelkezhetünk személyi jövedelemadónk 1+1 százalékáról.

Május 20-án éjfélig lehet átnézni, elfogadni, módosítani és kiegészíteni a NAV által készített SZJA-bevallási tervezetet. Ezt legegyszerűbben ügyfélkapus belépéssel, a NAV honlapjáról elérhető webes felületen tehetjük meg. Aki nem módosít a tervezetén, annak – az őstermelőket, az áfás magánszemélyeket és az egyéni vállalkozókat kivéve – az ajánlott tervezet lesz az érvényes bevallása.Május elejéig több mint 400 ezer KAÜ-azonosítóval (ügyfélkapu, elektronikus személyi igazolvány, telefonos azonosító) nem rendelkező adózót értesített a NAV postán a bevallási tervezettel kapcsolatban. Tanácsos átnézni a papíralapú tervezetet, illetve elolvasni a mellékelt tájékoztatót, amiben minden fontos tudnivaló megtalálható.

Akiknek visszajár a befizetett adóból, vagy fizetniük kell a bevalláskor, és részletfizetést kérnének, azoknak a bevallási tervezet személyre szabott kiegészített nyilatkozatát kell kitölteniük. Visszaigényelhető adó esetén a kiutaláshoz bankszámlaszámot, vagy postacímet kell közölni. Rendelkező nyilatkozatok esetében az átutaláshoz a pénztár, szolgáltató, nyugdíjbiztosító nevét, adószámát, bankszámlaszámát kell feltüntetni.Egy másik személyi jövedelemadóval kapcsolatos határidő is május 20-a: eddig a napig van lehetőségünk arra, hogy rendelkezzünk az 1+1%-ról. A Fejér megyei SZJA 1% fogadására jogosult civil szervezetek listája a www.fejercic.hu honlap az Adó 1% menüpontjában található.LEGFRISSEBB VIDEÓK

Ékes Fehérvár – a Szőlő utcai kereszt


Magas a pázsitfűfélék pollenjének koncentrációja


Az ember, akiről tollat neveztek el