2020. január 16.

Plan – új tárlat a Pelikán Galériában


Új kiállítás nyílik pénteken a Pelikán Galériában: a Plan nevet viselő tárlat porcelánokat, kerámiákat és textileket mutat be, három fiatal székesfehérvári művész alkotásaiból. A tárlatot február 14-ig lehet megtekinteni.

A Pelikán Galéria idei első kiállításán három fiatal iparművész munkáit nézhetik meg az érdeklődők. A Székesfehérvári Művészek Társasága három tagjának - Máder Barnabás porcelántervező, Revák Katalin keramikus- és Szabó Anikó textilművész - közös tárlata a Plan címet viseli.

 


 

Mindhárom iparművész a Tóparti Gimnázium művészeti tagozatára járt, majd különböző művészeti egyetemeken szereztek diplomát. A székesfehérvári mellett több országos művészeti egyesületnek is tagjai.

 

Alkotásaikat több nemzetközi kiállításon is bemutathatták már. Máder Barna 2019-es, Magyarországot ábrázoló munkája első díjat nyert egy Nizzában, Kína által szervezett porcelánkiállításon.

 


 

A fehérvári tárlaton ezzel a munkájával és egy Székesfehérvárt ábrázoló, hasonló technikájú munkával is találkozhatnak majd a látogatók. A kiállításon főként porcelánból és gyapjúból készült munkák láthatók, egy absztrahált, geometrikus és egy mesebeli világ is teret kap.

 

(forrás: okkfehervar.hu, videó: nyolcezer.hu, 2019.10.22.)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása