2020. szeptember 4.

Az Erdélyi-medence a 10. században


„Az Erdélyi-medence a 10. században” címmel Fülöp Réka, a Magyarságkutató Intézet Régészeti Kutatóközpontjának munkatársa tart előadást „A Kagán lovasa” című kiállításához kapcsolódóan. A szeptember 7-én, hétfőn 17 órakor kezdődő programon a részvétel ingyenes, de a részvétlei szándékot jelezni kell.

A Szent István Király Múzeum „A Kagán lovasa” című kiállításához kapcsolódóan Fülöp Réka, a Magyarságkutató Intézet Régészeti Kutatóközpontjának munkatársa „Az Erdélyi-medence a 10. században” címmel tart előadást a Csók István Képtárban.



Az előadás során az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a korszak kutatásának kezdeti nehézségeibe, megismerhetik a honfoglaló magyarság régészeti hagyatékát a térségben, és választ kaphatnak arra is, hogy mit jelenthetett a 10. századi magyar hatalmi hálózat vezetői számára az Erdélyi-medence.

A szeptember 7-én, hétfőn 17 órakor kezdődő programon a részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges a bejelentkezes@szikm.hu e-mail címen. Az előadás résztvevői díjtalanul megtekinthetik "A Kagán lovasa" című kiállítást is.

(forrás: okkfehervar.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása