2020. október 14.

Jubileum időtlen értékekkel


Tízéves születésnapját ünnepli a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium Őszi tárlata. Az Időtlen érték című jubileumi kiállítást a járványvédelem miatt rendhagyó módon, a gimnázium Facebook-oldalán láthatják az érdeklődők.

A hagyományoknak megfelelően az őszi kiállítás témája ezúttal is az intézmény művésztanárainak ötletén, javaslatán alapul. Összesen tizenkét alkotó, a művészeti munkaközösség valamennyi tagja bemutatkozik a tárlaton, köztük vannak régi és új, idén szeptembertől tanító művésztanárok is. A kiállításon láthatunk egyebek mellett textilmunkákat, grafikákat és festményeket. A járványügyi helyzetre való tekintettel az Időtlen érték című kiállítást a gimnázium Facebook-oldalán láthatják az érdeklődők.



Az Őszit tárlatot 2011 októberében rendezte meg először az intézmény – a kiállítás azóta évről évre visszatérő, rendszeres programmá vált. A kiállítások minden évben más-más tematika szerint épülnek fel, így igen gazdag keresztmetszetet adnak a kortárs művészeti munkákból, a valamilyen módon Székesfehérvárhoz és a Tóparti Gimnáziumhoz kötődő művésztanárok, művészek, művészpalánták, sőt, a már művészeti karriert építő tanítványok alkotásaiból. Idén a járványvédelem jegyében, különleges útvonal szerint rendezték be a kiállítóteret és helyzeték el a műtárgyakat, így izgalmas terek, kincseket rejtő szigetek alakultak ki.



A tárlaton megfigyelhetők a mesterek állandó tanulási folyamatainak, kísérletezéseinek eredményei. Érzékelhető, hogy az alkotók igénylik művészetük szabadságának biztosítását, lendületük, kreativitásuk érvényre jutását és a szűnni nem akaró érdeklődésük fenntartását az innovatív megoldások iránt.

(forrás: szekesfehervar.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása