2021. január 27.

Új részekkel jelentkezik a Múzeumi anziksz


A Szent István Király Múzeum közösségi oldalán közzétett videósorozata tavaly indult: egy-egy munkatárs mutat be egy számára kedves tárgyat, helyszínt, emléket - olyan különlegességeket, amelyek kevéssé ismertek a látogatók előtt. A sorozat új részeiben egy római kori bronz napistent, egy nürnbergi babakonyhát, és Ujházi Péter egy papírplasztikáját ismerhetik meg a nézők.

A „Múzeumi anziksz - munkatársunk bemutatja” részei különlegességeket, kevéssé ismert érdekességeket kínálnak a nézőknek.



A Múzeumi anziksz egyik új részében a Pelikán Galériába látogathatnak el az érdeklődők. A videóban Szűcs Erzsébet művészettörténész Ujházi Péter festőművész „Nincs béke” című papírplasztikája mellett fogalmazza meg gondolatait, többek között a béketeremtő alkotóművészről.



Hogy milyen egy 18. századi nürnbergi konyha egy babaszobában? A Moskovszky-gyűjteménynek ezt a különleges darabját a Hetedhét Játékmúzeum muzeológusa, dr. Nagy Veronika mutatja be a nézőknek.



A Múzeumi anziksz további részeiben Kiss Alexandra régész egy a római korból származó, Adonyban fellelt bronz napisten szobrot, Kovács Ágnes pedig egy agyaglapokból összeállított őskori csőtalpas tálat mutat meg.

A sorozat eddigi részeit a Szent István Király Múzeum facebook oldalán láthatják az érdeklődők.

(forrás: okkfehervar.hu, fotók: facebook/Szent István Király Múzeum)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása