2021. július 2.

Piramisvilág


A Szent István Király Múzeum és a Székesfehérvári Művészek Társasága mutatja be Koppány Attila Piramisvilág című tárlatát a Pelikán Galériában. A július 30-ig megtekinthető kiállításon egyetlen tematikus festészeti sorozatot mutat be az alkotó.

Koppány Attila – „többlaki” életet élve – három városhoz is kötődik szorosan: Győr, Székesfehérvár és Budaörs kortárs képzőművészeti életében is jelen van. Művészeti tanulmányai alapjait Székesfehérváron szerezte meg az 1960-as években, ahol Ballagó Imre és Áron Nagy Lajos festőművészek szakköreit látogatta. Budapesten építészetet tanult, majd a nyolcvanas évektől a győri Széchényi István Egyetemen tanított, és óraadóként tanít ma is. Az egyetem professzor emeritusa.Több mint ötven önálló kiállítást rendezett azóta, hogy1968-ban huszonegy évesen első egyéni kiállítását megnyithatta Budapesten. Munkái főként Magyarországon láthatók, de Németországban, Ausztriában és Franciaországban is bemutatkozhatott.
Székesfehérvár művészeti életébe – mint A Székesfehérvári Művészek Társaságába felvételt nyert alkotó – 2009-ben kapcsolódott be aktívan újra. 2014-ben Fekete Képek címmel mutatott be kiállítást a Pelikán Galériában, de rendezett önálló tárlatot A Szabadművelődés Házában, az Evangélikus Közösségi Házban, a Megyei Művelődési Központban  és a Nyitrai úti Közösségi Házban is. Az egyéni és csoportos kiállításokon szinte folyamatosan kísérhetjük végig az utóbbi évtized alkotófolyamatait.A kiállításai címei sokat elárulnak az őt foglalkoztató témákról: Föld és ég, Színes város, Az én Geometriám. Mostani témájához a 2019-ben, az Érdi Galériában Piramisok és egyebek címmel rendezett tárlatán érkezett meg.

(forrás: szekesfehervar.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása