2021. július 5.

Pályázati támogatás a Koronázási Ünnepi Játékokra


Tízmillió forintos támogatást kapott Székesfehérvár a Székesfehérvári Királyi Napok történelmi fesztivál programjainak megvalósítására. Az összeg a Koronázási Ünnepi Játékok megrendezését segíti.

A Koronázási Ünnepi Játékok 2013 óta része a város legnagyobb nyári rendezvénye, a Székesfehérvári Királyi Napok eseménysorozatának. A fesztivál középkori hangulatot varázsol a belvárosba, változatos kikapcsolódást kínál az ifjabb és idősebb korosztályoknak egyaránt. A szórakoztató és a történelmi ismeretterjesztést egyaránt szolgáló programok a fehérváriak mellett évről évre sok turistát vonzanak a koronázóvárosba az ország minden részéből.



A Nemzeti Kulturális Alap Kulturális Fesztiválok Kollégiuma tavasszal hirdette meg a művészeti értékeket létrehozó és bemutató kulturális fesztiválok megvalósítását segítő pályázatát, amelyen a Koronázási Ünnepi Játékok szervezője, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ sikeresen szerepelt. A napokban érkezett az értesítés: az SZKKK tízmillió forintos támogatást nyert az augusztusi programra.
A Koronázási Ünnepi Játékokat idén is a belváros több helyszínén rendezik meg. Az eseménysorozat augusztus 20-a és 22-e között várja a látogatókat.

(forrás: szekesfehervar.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása