2021. július 5.

Visszatért a Művészkorzó


A tavaly nagy sikert aratott Művészkorzó visszatért a fehérvári belvárosba. Szombaton ismét színészek, zenészek, énekesek szórakoztatták a közönséget, akik „portyázó” hagyományőrző csapatokkal is találkozhattak.



Újra várja az érdeklődőket szombatonként a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális központ által szervezett Művészkorzó. A belvárosi programon augusztus 7-ig minden szombaton délután öt órától lepik meg a művészek az arra járókat. Emellett a város jelképei, az óriásbábok is tiszteletüket tették az eseményen.



A program keretében a Vörösmarty Színház művészei és a tehetségkutató versenyeken megismert fiatalok érkeznek a Városház térre - műsoruk után pedig minden héten más hagyományőrző csapat tart harcművészeti bemutatót. Az idei első alkalommal a színház művészei közül Egyed Attilát és Molnár G. Nórát láthatta a közönség, és fellépett a 2019-es Fehérvár Hangja döntőse, a gitáros-énekes Gyánó Huba is.



A Fejér Baranta Hagyományőrző Egyesület tagjai időutazásra hívták a nézőket a Városház téren, ahonnan csata közben magukkal vitték a közönséget a Zichy ligethez. A Zenepavilonban a komolyzene kedvelői az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeiből álló vonósnégyes koncertjét hallhatták.

(forrás: szekesfehervar.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása