2024. június 23.

Ebben a stuttgarti múzeumban elképesztő dolgokat láthat!


Noha a legtöbben Stuttgartban a Mercedes vagy a Porsche múzeumát nézik meg, a néprajz iránt érdeklődőknek igazi csemege lehet a Linden múzeum. Nézze meg a képeket, nem fog csalódni!

Karl Linden az 1900-as évek elején etnográfiai kutatásokkal foglalkozó gróf volt, róla nevezték el azt a pazar gyűjteményt, amely Stuttgart egyik büszkesége. Vannak időszakos kiállítások is, most például Afganisztánt mutatják be. Ezen a nyáron eljuthatunk egy afganisztáni bazárba, tehát érezhetjük annak hangulatát. A kiállítás látogatói sokat megtudhatnak az iszlámról éppúgy, mint a buddhizmusról.

Ez például egy pazar Buddha ábrázolás a múzeum egyik tárlatán. A kedvenceink mégis a Nigériából és Kongóból származó néha félelmetes néha vicces maszkok voltak. Érdemes ezt is megnézni.

A szobrok világa pedig elkápráztatja a látogatókat. Ezek a színes kis szobrocskák például egészen egyediek.

A maszkokat és a szobrok egy részét az orvoslásban is használták. A kedvencünk mégis az a kismotor, amely hűen tükrözi a nigériai hangulatot, hiszen ezekből rengeteg robog az ottani utakon.

Afrika és Ázsia világa egy picit megismerhető akkor is, ha valaki csak a stuttgarti múzeum kiállításait nézi végig. A városközpontból az impozáns épület könnyedén elérhető egy tízperces sétával.


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása