Civil világ

2021. március 3.

Párbeszéd az állatokért: március 7-ig lehet kitölteni az állatvédelmi kérdőívet

Már közel 230 ezren mondták el véleményüket az állatvédelemről indított országos párbeszéd keretében. Az akció még ezen a héten tart: március 7-ig, vasárnapig lehet kitölteni az állatvédelem legfontosabb kérdéseit tartalmazó online kérdőívet.

2021. március 1.

A tervek szerint június végén megtartják a Tűzzel-vassal Fesztivált

Egyelőre zárva tart a Fehérvári Kézművesek Egyesületének Rác utcai bázisa. A szervezet tagjai azonban már tervezik a programjaikat a következő hónapokra, remélve, hogy enyhülnek a járványügyi szigorítások.

2021. február 26.

Ne etessük a vízimadarakat!

A tapasztalatok alapján az alapvetően jó szándékú emberek sokszor nincsenek tudatában annak, hogy a vízimadarak etetése felesleges - különösen nyáron, amikor korlátlanul találnak maguknak táplálékot. Éppen ezért az etetésnek semmi köze a madarak segítéséhez, éppen ellenkezőleg, tömegesen sodorja veszélybe, betegíti meg és ítéli akár pusztulásra az állatokat.

2021. február 24.

Felmérés a székesfehérvári önkéntességről – mától lehet kitölteni a kérdőívet

2021 az Önkéntesség Magyarországi Éve, melynek nyitóeseménye március 4-én lesz, Székesfehérváron. Ebből az alkalomból a Kaptár Országos Ifjúsági Szolgáltató Nonprofit Kft., együttműködve a Prosperis Alba Kutatóközponttal és a Kodolányi János Egyetemmel felmérést indít Székesfehérváron, hogy megismerjék az emberek önkéntességgel kapcsolatos véleményét.

2021. február 23.

Megvan a felmérés eredménye: több mint 16 ezer telelő baglyot számoltak

Január végén zajlott a Magyarországon telelő erdei fülesbagoly csapatok országos felmérése, melyben hagyományosan a lakosság segítségét is kérte a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület. Az összefogás sikeres volt: minden eddiginél több adat érkezett, amelyekből kiderült, hogy hazánkban legalább 16 455 erdei fülesbagoly telelt.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média