Civil világ

2021. július 16.

Tanszergyűjtés a Gárdonyiban

Július végéig várnak új vagy jó állapotban lévő, használt tanszereket a Gárdonyi Géza Művelődési Házban. A beérkezett adományokkal az Alba Bástya Központ rászoruló családjait támogatják az iskolakezdés előtt.

2021. július 12.

Iván-napi búcsú Székesfehérváron

Szent Iván-napi búcsúra várták a híveket és a vendégeket szombaton a Rác utcai szerb ortodox templomba és a templom kertjébe. Az ünnep délelőtt püspöki szent liturgiával kezdődött, amelyet a hagyományos kalácsszentelés követett.

2021. július 6.

Civil Nap szeptemberben – már várják a szervezetek jelentkezését

A tervek szerint szeptember 18-án rendezik meg a Székesfehérvári Civil Napot a Zichy ligetben. Az eseményre várják a székesfehérvári civil szervezetek jelentkezését, akik a regisztráció mellett támogatásra is pályázhatnak a kitelepüléshez. A jelentkezés határideje augusztus 16-a.

2021. június 17.

Önkéntesség Magyarországi Éve: fókuszban a szociális ellátás

2021 az Önkéntesség Magyarországi Éve. Az egész esztendőben zajló programok között több önkéntességhez kapcsolódó, tematikus hetet is szerveznek, melyek közül a júniusi a szociális ellátásra fókuszált. Ennek keretében a szakemberek június 15-én a fogyatékkal élőket és pszichiátriai betegeket ellátó Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézményben tettek látogatást.

2021. június 15.

Ötödször is hazatért Eleven, a világrekorder szalakóta!

Ismét sikeresen tette meg a három kontinenst érintő tavaszi vándorútját Eleven, a rekorder szalakóta. A szakemberek öt éve szerelték fel jeladóval a madarat, hogy a faj védelmében minél többet megtudhassanak vonulásáról.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média