Civil világ

2021. április 14.

1+1 százalék: május 20-ig rendelkezhetünk róla

Idén is lehetőség van arra, hogy mindenki rendelkezzen az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-ról. Ezt legkésőbb 2021. május 20-ig, az szja-bevallástól függetlenül is megteheti. Székesfehérváron és a megyében is számos olyan – tevékenysége alapján sokak által ismert – civil szervezet dolgozik, amelynek küldetését segíthetik a felajánlók.

2021. április 12.

Tehetséggondozó program autistáknak

Tehetséggondozó programot indít az autizmus spektrumzavarral élő gyermekek és fiatalok számára az Együtt az Autistákért Alapítvány. A pályázatra olyan autizmus spektrumzavarral élő, 6-30 éves korú gyermekek és fiatal felnőttek jelentkezését várják, akik valamilyen kiemelkedő képességgel, tehetséggel rendelkeznek. Az igényelhető támogatás mértéke 100.000 Ft-tól 1.000.000 Ft-ig terjedhet.

2021. április 8.

Mozogj fél órát: szombaton lesz a Nemzeti Rákellenes Nap

A Magyar Rákellenes Liga arra biztat mindenkit, hogy saját egészsége és a daganatos betegségben szenvedők gyógyulása érdekében szombaton mozogjon legalább 30 percen át. A Nemzeti Rákellenes Napon így szeretnék felhívni a figyelmet a betegség elleni küzdelemre, a megelőzés fontosságára.

2021. április 7.

Elektronikusan is igényelhető a védettségi igazolvány

A www.magyarorszag.hu portálon keresztül ellenanyag-vizsgálaton alapulóan már elektronikusan is igényelhető a védettségi igazolvány, valamint az elvesztése vagy megrongálódása esetén annak pótlása és cseréje iránti kérelem is elindítható. Az e-igényléshez Ügyfélkapus regisztráció szükséges.

2021. április 6.

Továbbra is nagy szükség van a véradókra

A szokottnál is fontosabb, hogy a húsvéti ünnepek után is megfelelő számú véradó menjen el vért adni – hívta fel a figyelmet az Országos Vérellátó Szolgálat. Székesfehérváron a Területi Vérellátóban várják a segítő donorokat a következő napokban.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média