Civil világ

2020. december 8.

Miért üresek a madáretetők?

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülethez számos kérdés érkezett az elmúlt két hétben azzal kapcsolatban, miért nincsenek madarak az etetőkön? A szakemberek magyarázata szerint a jelenség hátterében a madárvonulás, illetve az Európa északi és középső régióiban tapasztalható enyhe időjárás együttes hatása áll.

2020. december 3.

Meghosszabbították az adománygyűjtést a FEMA Állatmentő Egyesület javára

December 15-ig hosszabbították meg a Szent István Király Múzeum által szervezett adománygyűjtést a FEMA Állatmentő és Állatvédelmi Egyesület javára. A múzeum Megyeház utcai és Országzászló téri épületénél kihelyezett gyűjtőládába, valamint az Ősz utca 7. szám alatti kulcsmásolóba vihetik az állatbarátok a támogatásokat. Bármit jó szívvel fogadnak, de különösen nagy szükség van a meleget biztosító szalmára, forgácsra, illetve tisztítószerekre és konzerv tápokra.

2020. december 3.

Nem kötelező az autizmus spektrum zavarral élőnek a maszk viselése

A koronavírus-járvány megfékezése érdekében a Kormány még áprilisban rendeletben írta elő a maszk viselését. Egy kormányrendelet azonban az autizmus spektrum zavarral élő személyeket mentesíti a maszk viselésének kötelezettsége alól.

2020. december 2.

Véradókat várnak pénteken, Székesfehérváron

Véradást szervez a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete a Fehér Palota Üzletközpontban. Az önkénteseket december 4-én, pénteken 14 és 18 óra között várják.

2020. december 2.

Összefogás a rászoruló családokért

A rendkívüli helyzetben is folytatják adományozási hagyományaikat az Alba Fehérvár kosarasai és az Alba Fehérvár KC női kézilabdázói. A klubok Deák Lajosné és Viza Attila önkormányzati képviselőkkel, a Szegényeket Támogató Alapítvánnyal és a szponzorokkal együtt mintegy 50 rászoruló családot támogatnak karácsony alkalmából.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média