Civil világ

2020. október 1.

Október, a nők hónapja

Minden év októbere világszerte a mellrák elleni küzdelem hónapja. Székesfehérváron minden évben közös sétával hívják fel a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára - idén a koronavírus-járvány miatt online részvételre hívnak mindenkit.

2020. szeptember 29.

Újraindul a fehérvári önkéntes program

A koronavírus járvány második hullámában Székesfehérvár önkormányzata újra elindította az idősügyi ellátást. Várják mindazok jelentkezését, akik a leginkább veszélyeztetett fehérváriak ellátásában segíteni tudnak.

2020. szeptember 28.

Adj vért ősszel is!

A következő hetekben több Fejér megyei településen várja véradásra az önkénteseket a Vöröskereszt. Vért adhatnak a 18 és 65 év közötti, legalább 50 kg testsúlyú egészséges felnőttnek.

2020. szeptember 24.

Kenyereket vizsgált a Nébih

Teljes kiőrlésű és Graham-lisztből készült péktermékeket ellenőriztek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. A vizsgálatok eredményeként 11 esetben kellett hatósági eljárást indítani.

2020. szeptember 23.

Vakvezető kutyákkal a mindennapokban

A Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete alkotói pályázatot hirdet a székesfehérvári általános iskolás gyermekek részére. A diákok alkotásaikon a vakvezető kutya és gazdája kapcsolatát mutathatják be.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média