Civil világ

2021. június 9.

Részleges napfogyatkozás lesz csütörtökön

Különleges, gyűrűs napfogyatkozás figyelhető meg június 10-én, csütörtökön Magyarországról. A jelenséget naptávcsővel, napfogyatkozás-szemüveggel vagy hegesztőszemüveggel érdemes követni - a házi megoldások látáskárosodást okozhatnak.

2021. június 8.

Tőrösdarázs, a szelíd óriás

Májustól számíthatunk a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, akár nagy tömegben is. Ne ijedjünk meg ezektől a látszólag félelmetes állatoktól, hiszen mind az emberekre, mind a társ- és háziállatokra teljesen ártalmatlanok! Viszont segítenek kordában tartani például a cserebogár-szaporulatot, és nem mellesleg védettek is.

2021. május 31.

Ma van a Dohányzásmentes Világnap

A magyar felnőttek közel 30%-a dohányzik, a legtöbben közülük minimum napi tíz szálat is elszívnak, és zárt térben is rágyújtanak. Az Országos Pulmonológiai Intézet kutatása szerint a leszokás mellett döntők kétharmadának sikerül véghezvinni, hogy elhagyják a dohányzást.

2021. május 14.

Kreatív adománygyűjtés a gyermekotthon lakóinak

Adománygyűjtést szervez a Székesfehérvári Első Lions Club a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ lakói számára Gyermeknap alkalmából. A kreativitást fejlesztő, új eszközöket négy székesfehérvári gyűjtőponton lehet leadni május 25-ig.

2021. május 12.

Fehérváron gondozzák az első magyar csillagásznő hagyatékát

Székesfehérváron, a Titkok Háza Tudományos Élményközpontban gondozzák a jövőben az első magyar csillagásznő, Balázs Júlia könyvtári hagyatékát. Erről kedden délután írt alá együttműködési megállapodást a Titkok Háza Tudományos Élményközpontot fenntartó Echo Innovációs Műhely és a Kortárs Női Reflexiók Fóruma. Az eseményen jelen volt Balázs Júlia lánya és menye is, valamint Székesfehérvár civil tanácsnoka.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média