Ékes Fehérvár

2020. szeptember 25.

Méltó módon őrzött emlékek

Koraőszi sétára várta az érdeklődőket a Székesfehérvári Városszépítő- és Védő Egyesület a Palotai úti Hosszú-temetőbe. Az egyesület elnöke által tartott rendhagyó történelemórán a séta résztvevőinek bemutatták az idei évben felfedezett, és rendbe tett sírokat is.

2020. szeptember 22.

Temetői séta, rendhagyó történelemórával

A Székesfehérvári Városszépítő- és Védő Egyesület többéves hagyománya, hogy ősszel temetői sétára hívják a Fehérvár várostörténete iránt érdeklődőket. Szeptember 24-én, csütörtökön délután a Palotai úti Hosszú temetőben tart rendhagyó történelemórát Poklosi Péter, az egyesület elnöke.

2020. szeptember 21.

Új tervekkel folytatódhat a Bartók Béla tér felújítása

Tavasszal indult a Bartók Béla tér felújításának második üteme, melynek munkálatai során falmaradványok kerültek elő. A múzeum szakemberei feltárásokat végeztek, és megállapították, hogy ezek a maradványok nem régészeti korúak.

2020. szeptember 17.

Virágos Székesfehérvár – már lehet pályázni

Az előkerteket, ablakokat, balkonokat díszítő virágokra október másodikáig lehet pályázni, a növényeket jövő év tavaszán osztják ki. Újdonság, hogy a családi házban élők idén komposztkeretre és vadvirágos magkeverékre is pályázhatnak.

2020. szeptember 9.

Tematikus városbemutató séták indulnak Székesfehérváron

Ezen a szombaton veszik kezdetüket azok a városnéző séták Fehérváron, mellyel a város kevésbé ismert értékeit szeretnék bemutatni. A programok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média