Ékes Fehérvár

2021. július 1.

Megújul az Aranybulla emlékmű

Az Árpád-ház program keretén belül megújul az Aranybulla emlékmű és környéke. Az újonnan épülő kilátóteraszra lépcső vezet majd, lesz kerékpáros pihenő, erdei sétaút és egy új parkoló is. Fákat, cserjéket, sövényt is ültetnek, és egy automata öntözőrendszer is létesül.

2021. június 30.

Visszatért az Ybl szobor a Zichy ligetbe

Megszépült formában tért vissza eredeti helyére Ybl Miklós szobra a Zichy ligetbe. Az alkotáson állagmegóvást végeztek, megtisztították, és statikai vázát is megerősítették. A felújítási munkát a szobor alkotója, Lestány-Goda János szobrászművész és öntőmester végezte.

2021. június 2.

Legyen a Bory-vár a legújabb LEGO kaland!

Bory Jenő ükunokája - ükapja nyomdokain haladva -, különleges alapanyag felhasználásával állított emléket őseinek. A hitvesi szeretetnek emelt Bory-várat Kovács Jakab LEGO-ból építette fel - és egy versenynek köszönhetően arra is van esély, hogy az alkotásból kiadott LEGO-készlet legyen.

2021. május 27.

Virágcsomagokat kapnak a fehérvári óvodák

A járványhelyzet miatt tavaly sem rendezték meg - és idén sem lesz Mesés Kiskertek kertépítő verseny a gyerekeknek a Zichy ligetben. De azért nem maradnak virágok és kertészkedés nélkül a város ovisai: a napokban osztják szét a Virágos Székesfehérvár pályázatból maradt növényeket az intézményeknek.

2021. május 21.

Felújítások indulnak több városrészben

A 2021. évi útfelújítási program keretében több városrészben is indulnak út- és járdafelújítások Székesfehérváron. Vízivárosban és az „író utcákban” járdafelújítások lesznek, az Álmos vezér és a Töhötöm utcák csomópontjában kopóréteg-cserét végeznek, a Rádió lakótelepen pedig szintén járdafelújítás indul, illetve folytatódik a sétány építése.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média