Ékes Fehérvár

2021. április 8.

Megújult a Szivárvány Óvoda udvara

Tavaly nyáron indult az a program, amelynek köszönhetően öt székesfehérvári óvoda udvara újult meg, bruttó 141 millió forintos Európai Uniós forrásból. Biztonságos eszközökkel és tereprendezéssel szépültek meg az udvarok a Napsugár, az Árpád úti, a Ligetsori és a Tolnai utcai óvodában. A program a Szivárvány óvodában fejeződik be.

2021. április 7.

Hamarosan indulhat a Móri út felújítása

Székesfehérvár önkormányzata az elmúlt években számos fontos gyűjtőutat megújított. Ennek folytatásaként készül a város a Móri út felújítására is, amit évtizedek óta óriási forgalom terhel. Az útszerkezetet, az út- és járdafelületet, a vízelvezetést, a közvilágítást, a kerékpáros létesítményeket és a forgalmi rendet érintő változásokat is tartalmazó felújítás pályázati forrásból valósul meg.

2021. április 1.

Fákat telepítettek a Sóstón

A Sóstó Természetvédelmi Területen a kilátó mellett összesen tizenhat, nagy körméretű magas kőrist és négy tő, nyolc-tíz éves, előnevelt török mogyorót ültettek el szerdán a Városgondnokság kertészei. A nagy körméretű török mogyorókat a Magyar Labdarúgó Szövetség ajánlotta fel Fehérvárnak.

2021. március 31.

Halad a felújítás a Kodály iskolában

A tervezett ütemben halad a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola felújítása, bővítése. Jelenleg a tető bontása zajlik azon az épületszárnyon, melynek beépítésével új tantermek valósulnak meg, illetve készül már az új, a korábbinál kétszer nagyobb tornaterem alapja is.

2021. február 23.

Felnyitották az osszáriumot

Felnyitották a Romkertben az osszáriumot, hogy folytatódhasson a korábban megkezdett genetikai kutatás. Az Árpád-ház férfi tagjaira jellemző DNS-t még 2018-ban azonosította az Országos Onkológiai Intézet vezette nemzetközi kutatócsoport.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média