Ékes Fehérvár

2021. június 2.

Legyen a Bory-vár a legújabb LEGO kaland!

Bory Jenő ükunokája - ükapja nyomdokain haladva -, különleges alapanyag felhasználásával állított emléket őseinek. A hitvesi szeretetnek emelt Bory-várat Kovács Jakab LEGO-ból építette fel - és egy versenynek köszönhetően arra is van esély, hogy az alkotásból kiadott LEGO-készlet legyen.

2021. május 27.

Virágcsomagokat kapnak a fehérvári óvodák

A járványhelyzet miatt tavaly sem rendezték meg - és idén sem lesz Mesés Kiskertek kertépítő verseny a gyerekeknek a Zichy ligetben. De azért nem maradnak virágok és kertészkedés nélkül a város ovisai: a napokban osztják szét a Virágos Székesfehérvár pályázatból maradt növényeket az intézményeknek.

2021. május 21.

Felújítások indulnak több városrészben

A 2021. évi útfelújítási program keretében több városrészben is indulnak út- és járdafelújítások Székesfehérváron. Vízivárosban és az „író utcákban” járdafelújítások lesznek, az Álmos vezér és a Töhötöm utcák csomópontjában kopóréteg-cserét végeznek, a Rádió lakótelepen pedig szintén járdafelújítás indul, illetve folytatódik a sétány építése.

2021. május 18.

Fehérvári virágos pünkösd

Idén is virágdíszbe öltözik Fehérvár belvárosa Pünkösdkor. A virágkötő mesterek alkotásaira szavazni is lehet majd a Székesfehérvár applikáció segítségével.

2021. április 23.

A természet a város ölelésében

A Föld napján indította el legújabb fotópályázatát a Sóstó Látogatóközpont. Május 9-ig várják a képeket, amelyekre a látogatóközpont Facebook-oldalán lehet szavazni. Az alkotások készülhetnek a Sóstón, de a pályázók küldhetnek fotót Székesfehérvár más területeiről is, ahol az épített emberi környezet és a természet együtt élését mutatják be.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média