Ékes Fehérvár

2020. június 16.

Akadálymentesítették a Szent István Művelődési Házat

Látás- és hallássérültek, illetve mozgáskorlátozottak számára is látogathatóvá tették a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házat. Az elmúlt hónapokban végzett akadálymentesítésnek köszönhetően az intézményt számos olyan helyiséggel és berendezéssel látták el, melyeknek köszönhetően a fogyatékkal élők elérhetik és élvezhetik a különféle programokat.

2020. június 11.

Új játszótér Palotavárosban

Birtokba vehették a gyerekek Palotaváros legújabb játszóterét a Bakony utcában. A baba-mama hinta, az egyedi, többfunkciós játszóvár és a trambulin mellett itt található a város első, kaptár formájú, rugós lépegetője.

2020. május 27.

Felélednek a fehérvári szökőkutak

A Városgondnokság a napokban kezdte a fehérvári szökőkutak újraindítását - az ivókutak megnyitása azonban csak a veszélyhelyzet elmúlása után történhet meg. A szakemberek napi rendszerességgel ellenőrzik a város szökőkútjainak gépészetét és kiemelten figyelnek a vegyszeres vízkezelés működésére.

2020. május 26.

Virágálom pünkösdkor – idén is virágba öltözik a belváros

Sokéves hagyomány Székesfehérváron, hogy pünkösdkor virágdíszbe öltözik a belváros. Nem lesz ez másként idén sem: a virágkötő mesterek látványos kompozíciókkal díszítik majd fel a számukra kijelölt helyszíneket, az alkotásokra pedig szavazni is lehet.

2020. május 12.

Fülesbagoly fiókák keltek ki a Sóstón

A 2020-ban az Év Madarának választott erdei fülesbaglyok szép számmal fészkelnek Székesfehérváron és a környező települések határaiban is. Ez a bagolyfaj a jelek szerint kedveli a Sóstó Természetvédelmi Terület védett részeit is, ahol a napokban keltek ki a fülesbagoly fiókák.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média