Ékes Fehérvár

2020. szeptember 22.

Temetői séta, rendhagyó történelemórával

A Székesfehérvári Városszépítő- és Védő Egyesület többéves hagyománya, hogy ősszel temetői sétára hívják a Fehérvár várostörténete iránt érdeklődőket. Szeptember 24-én, csütörtökön délután a Palotai úti Hosszú temetőben tart rendhagyó történelemórát Poklosi Péter, az egyesület elnöke.

2020. szeptember 21.

Új tervekkel folytatódhat a Bartók Béla tér felújítása

Tavasszal indult a Bartók Béla tér felújításának második üteme, melynek munkálatai során falmaradványok kerültek elő. A múzeum szakemberei feltárásokat végeztek, és megállapították, hogy ezek a maradványok nem régészeti korúak.

2020. szeptember 17.

Virágos Székesfehérvár – már lehet pályázni

Az előkerteket, ablakokat, balkonokat díszítő virágokra október másodikáig lehet pályázni, a növényeket jövő év tavaszán osztják ki. Újdonság, hogy a családi házban élők idén komposztkeretre és vadvirágos magkeverékre is pályázhatnak.

2020. szeptember 9.

Tematikus városbemutató séták indulnak Székesfehérváron

Ezen a szombaton veszik kezdetüket azok a városnéző séták Fehérváron, mellyel a város kevésbé ismert értékeit szeretnék bemutatni. A programok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek.

2020. szeptember 7.

Szavazzanak: milyen legyen jövőre a Virágóra?

Idén is a fehérváriak szavazata alapján döntik el, hogyan nézzen ki jövőre a Virágóra. A nyolc terv már megtalálható a város honlapján, ahol szavazni is lehet szeptember 13-ig.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média