Ékes Fehérvár

2021. május 18.

Fehérvári virágos pünkösd

Idén is virágdíszbe öltözik Fehérvár belvárosa Pünkösdkor. A virágkötő mesterek alkotásaira szavazni is lehet majd a Székesfehérvár applikáció segítségével.

2021. április 23.

A természet a város ölelésében

A Föld napján indította el legújabb fotópályázatát a Sóstó Látogatóközpont. Május 9-ig várják a képeket, amelyekre a látogatóközpont Facebook-oldalán lehet szavazni. Az alkotások készülhetnek a Sóstón, de a pályázók küldhetnek fotót Székesfehérvár más területeiről is, ahol az épített emberi környezet és a természet együtt élését mutatják be.

2021. április 8.

Megújult a Szivárvány Óvoda udvara

Tavaly nyáron indult az a program, amelynek köszönhetően öt székesfehérvári óvoda udvara újult meg, bruttó 141 millió forintos Európai Uniós forrásból. Biztonságos eszközökkel és tereprendezéssel szépültek meg az udvarok a Napsugár, az Árpád úti, a Ligetsori és a Tolnai utcai óvodában. A program a Szivárvány óvodában fejeződik be.

2021. április 7.

Hamarosan indulhat a Móri út felújítása

Székesfehérvár önkormányzata az elmúlt években számos fontos gyűjtőutat megújított. Ennek folytatásaként készül a város a Móri út felújítására is, amit évtizedek óta óriási forgalom terhel. Az útszerkezetet, az út- és járdafelületet, a vízelvezetést, a közvilágítást, a kerékpáros létesítményeket és a forgalmi rendet érintő változásokat is tartalmazó felújítás pályázati forrásból valósul meg.

2021. április 1.

Fákat telepítettek a Sóstón

A Sóstó Természetvédelmi Területen a kilátó mellett összesen tizenhat, nagy körméretű magas kőrist és négy tő, nyolc-tíz éves, előnevelt török mogyorót ültettek el szerdán a Városgondnokság kertészei. A nagy körméretű török mogyorókat a Magyar Labdarúgó Szövetség ajánlotta fel Fehérvárnak.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média