Ékes Fehérvár

2020. szeptember 29.

Árpád-ház Program - kezdődik a volt Köztársaság Mozi átépítése

Eredményesen zárult le a kőtár, Árpád-ház kutatóintézet és ideiglenes látogatóközpont kialakítására kiírt közbeszerzési eljárás, ezzel megkezdődhet a 3,5 milliárd forintos nagyberuházás. Ezzel az egykori királyi bazilika kövei méltó elhelyezést kapnak, valamint a volt Köztársaság mozi épületét is sikerül megmenteni és kulturális-tudományos célokra felújítani.

2020. szeptember 28.

Sétaút a Szent Családdal

„Családi sétaút” címmel szervez ingyenes városnéző túrát a Tourinform Iroda október 10-én, szombaton. A Szent István és családja életútját bemutató programra még vannak szabad férőhelyek, regisztrálni az iroda honlapján kell.

2020. szeptember 25.

Méltó módon őrzött emlékek

Koraőszi sétára várta az érdeklődőket a Székesfehérvári Városszépítő- és Védő Egyesület a Palotai úti Hosszú-temetőbe. Az egyesület elnöke által tartott rendhagyó történelemórán a séta résztvevőinek bemutatták az idei évben felfedezett, és rendbe tett sírokat is.

2020. szeptember 22.

Temetői séta, rendhagyó történelemórával

A Székesfehérvári Városszépítő- és Védő Egyesület többéves hagyománya, hogy ősszel temetői sétára hívják a Fehérvár várostörténete iránt érdeklődőket. Szeptember 24-én, csütörtökön délután a Palotai úti Hosszú temetőben tart rendhagyó történelemórát Poklosi Péter, az egyesület elnöke.

2020. szeptember 21.

Új tervekkel folytatódhat a Bartók Béla tér felújítása

Tavasszal indult a Bartók Béla tér felújításának második üteme, melynek munkálatai során falmaradványok kerültek elő. A múzeum szakemberei feltárásokat végeztek, és megállapították, hogy ezek a maradványok nem régészeti korúak.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média