Fehérvári Polgár

2021. július 7.

Épülnek a hidak a déli összekötőúton

Elkezdték beemelni a börgöndi vasútvonal feletti közúti felüljáró tizenkét méter fesztávolságú gerendáit, a déli összekötőút építéséhez kapcsolódóan. A Takarodó út végén harminc elem kerül a helyére, a folytatásban pedig a híd pályalemez-építési munkálatai zajlanak majd.

2021. június 25.

Papot és diakónusokat szentelt a megyéspüspök

A Székesfehérvári Egyházmegye hagyományának megfelelően Keresztelő Szent János születésének ünnepén végzik a pap- és diakónusszentelést. A Prohászka Emléktemplomban Spányi Antal megyés püspök pappá szentelte Szakács Péter Mihály diakónust és diakónussá Ébner Vilmos és Arany Ferenc akolitusokat. A felszenteltek megbízást kaptak az áldozópapi és szerpapi tisztség betöltésére.

2021. június 24.

Iskolaudvarok újulnak meg az idei KÉPES programban

A székesfehérvári óvodaudvarok után 2020-tól a felújítások az általános iskolákban folytatódtak a KÉPES program keretében. A Táncsics Mihály Általános Iskola és a Teleki Sziget utcai tagintézményének udvarfelújítása mellett egy okostantermet is kialakítanak, az István Király Általános Iskolában.

2021. június 23.

Vedd, edd, védd a helyit!

„Vedd, edd, védd a helyit” címmel, a fenntarthatóság jegyében hirdetett rajzpályázatot a Fehérvár Éléstár Bevásárló Közösség. Az óvodások, valamint az általános és középiskolások július 1-jén délután, a Jancsárkertben adhatják le a szabadon választott technikával készült alkotásaikat. A legjobb rajzok készítőit korcsoportonként jutalmazzák.

2021. június 9.

Egyre több ügyet intézhetünk személyesen a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán

A járvány enyhülésére való tekintettel elkezdődött a személyes ügyfélfogadás fokozatos visszavezetése a székesfehérvári Polgármesteri Hivatalban. Június 9-től, szerdától bővülnek a lehetőségek: már a talált tárgyakkal kapcsolatos ügyeket, és a kegyeleti jellegű szociális ellátások ügyeit is intézhetjük személyesen - egyelőre csak szerdai napokon, előre egyeztetett időpontban.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média