Gazdaság

2020. szeptember 24.

Korszerűsödik a fehérvári autóbusz-állomány

Tíz új, Mercedes-Benz Conecto G típusú csuklós autóbuszt adott át a Volánbusz Székesfehérváron, hamarosan pedig további öt ugyanilyen jármű érkezik a városba. Az új járművek a hét végétől fokozatosan állnak forgalomba, és elsősorban a 10-es, 11-es, 12-es, 13-as, 14-es, 22-es, 24-es, 36-os és 37-es járatokon szállítják majd az utasokat.

2020. szeptember 16.

Hat új autóbusz járatpár Fehérvár és Budapest között

Szeptember 28-tól hat új járatpárral bővül az autóbuszjáratok menetrendje Székesfehérvár és Budapest között - számolt be Facebook oldalán Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője. Mindegyik járat megáll a Királysori és a Zombori úti megállókban.

2020. szeptember 11.

Magyarország státusza: madárinfluenzától mentes

Hazánk szeptember 8-án visszanyerte madárinfluenzától mentes besorolását. A márciusi járványkitörésben érintett megyékben szeptember 14-től megszűnik a szállításokat megelőző kötelező vizsgálat, azonban az újabb járványkitörés elkerülése érdekében a telepek újratelepítése továbbra is csak szigorú kontroll mellett történhet.

2020. szeptember 8.

22 millió forint bírságot szabtak ki az élelmiszer-ellenőrzések során

Lezárult a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés hazánkban, melynek során több mint 4500 létesítményt és 15.000 élelmiszertételt vizsgáltak. Több mint 22 millió forint értékben szabtak ki bírságot az ellenőrök, 85 vállalkozásnak pedig a tevékenységét is felfüggesztették.

2020. augusztus 28.

Megépülhet a negyedik fehérvári M7-es csomópont

Komárom és Székesfehérvár között a 13-as és a 81-es út is négysávos lesz M81-es néven, ami a negyedik fehérvári M7-es csomóponton keresztül Sárbogárdig halad majd és ott ér össze a szintén előkészítés alatt álló M8-as úttal. A jelentős közlekedési fejlesztésről a Városházán tartott tájékoztatót a közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, Fehérvár polgármestere és az érintett területek országgyűlési képviselői.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média