Gazdaság

2021. június 10.

Június 15-től indul a nyári diákmunka program

Június 15-én indul a nyári diákmunka, melynek keretében a nappali képzésben tanuló 16-25 éves diákok munkatapasztalatot és jövedelmet szerezhetnek. A kormány hárommilliárd forintos támogatással ösztönzi a diákok nyári foglalkoztatását.

2021. június 8.

Új helyen a posta logisztikai üzeme

Felavatták a Magyar Posta Zrt. új székesfehérvári logisztikai üzemét az Alba Ipari Parkban. A csarnok ötezerötszáz négyzetméteres területén mintegy kétszázötven főt foglalkoztatnak, és körülbelül három és félmillió darab csomagot kezelnek évente. Az új logisztikai központból közel száz postát látnak el direkt kiszolgálás keretén belül.

2021. június 8.

Fejleszti fehérvári üzemét a Hanon

Tizennyolcmilliárd forintos fejlesztéssel bővíti az elektromos autókba kerülő klímarendszerek gyártókapacitását a Hanon Systems Hungary Kft. A hazai beruházás, amely a székesfehérvári üzemet is érinti, 4,6 milliárd forintos állami támogatással valósulhat meg.

2021. június 3.

Változások a kamrai tagdíj fizetésében

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségének döntése értelmében 2021. évben az I. félévi tagdíjszámla is már a tényleges 2020. évi árbevétel alapján kerül kiállításra, továbbá a tagdíjfizetés határideje változik: az I. félévi tagdíj számla 2021. június 30-i és a II. félévi tagdíjszámla 2021. október 31-i fizetési határidővel kerül kiküldésre.

2021. április 30.

Puli, Tiny, elektromos Tisza

Mivel 1969. április 30-án indult próbaútra Szolnokon a Tisza nevű, magyar tervezésű elektromos autó, megragadjuk az alkalmat, hogy beszéljünk egy kicsit az ilyen és ehhez hasonló járművekről. A történet vége ismert: Magyarország soha nem lett autógyártó nagyhatalom - és lehet, hogy ez nem véletlen.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média