Gazdaság

2021. július 20.

Egy bogár lehet a megoldás a parlagfű elleni védekezésben?

A parlagfű már hosszú évtizedek óta megtelepedett Európában, azonban a természetes ellenségei eddig nem bukkantak fel. És bár a parlagfű elleni védekezés hagyományos eszközökkel is elvégezhető, a leginkább kívánatos módszer mégis a biológiai védekezés lenne. Így került a szakemberek figyelmének fókuszába a parlagfű olajos bogár, ami ígéretes lehet a parlagfű elleni védekezésben.

2021. július 6.

Mi lehet a bőröndben?

Nyaraláskor felmerül a kérdés, hogy mi lehet az útipoggyászban: mennyi készpénzt, cigarettát, alkoholt, gyógyszert vagy akár gyümölcsöt lehet kivinni és behozni, milyen engedélyeket kell beszerezni, ha például a házikedvenc sem marad otthon? Ahhoz, hogy a külföldi nyaralás tényleg felhőtlen legyen, fontos tudni ezeket a szabályokat, így sok kellemetlenségtől óvhatja meg magát az utazó.

2021. július 5.

Élelmiszerbiztonság nyáron is – elindult a szezonális ellenőrzés

Megkezdődött a július 1-je és augusztus 20-a között már évek óta rendszeresen elrendelt nyári szezonális élelmiszerlánc ellenőrzés. Idén is fokozottan ellenőrzik a nyári fesztiválokon, a rendezvényeken és a vásárokon működő kereskedelmi és vendéglátó létesítményeket, valamint a mozgó egységeket.

2021. június 29.

Budapest-Balaton kerékpárút: szerdán kezdődik a munkavégzés a fehérvári szakaszon

Ezen a héten szerdán kezdődik meg a Budapest-Balaton kerékpárút Székesfehérvár-Polgárdi közötti szakaszának kivitelezése. Az építtető cég tájékoztatása szerint a június 30-án kezdődő munka még nem jár forgalomkorlátozással.

2021. június 28.

Elektronikus fizetésre ösztönzi ügyfeleit a SZÉPHŐ Zrt.

Elektronikus számlafizetésre ösztönzi ügyfeleit a SZÉPHŐ Zrt. Amennyiben valaki csekken kapja a távhőszámlát, de rendelkezik bankszámlával, elkerülheti az időigényes sorban állást, csökkentve a közlekedéssel járó költségeket és az egészségügyi kockázatokat, az alábbi módok bármelyikével.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média