Gazdaság

2021. április 15.

Fagykár: barackból már biztosan kevesebb lesz

Nagy kérdés, milyen károkat okoztak a hazai gyümölcsösökben a márciusi és áprilisi fagyok. Úgy tűnik, az idei kajszi- és őszibaracktermés nagy részére már keresztet vethetünk, de a károk pontos nagysága később lesz látható. A helyzet hosszútávon sem bíztató: az elmúlt évek tendenciái afelé mutatnak, hogy egyre növekszik a tavaszi fagykárok gyakorisága.

2021. április 14.

Papíralapon is kérhető az adóbevallás

Azoknak, akik szeretnék papíralapon megkapni az adóbevallásunkat, lehetőségük van ezt sms-ben is jelezni az adóhivatal felé. Az üzenetet április 15-ig kell elküldeni.

2021. április 6.

Digitális vállalkozói készségek fejlesztése – ötven év felett

Április 13-án kerül sor arra a nemzetközi online konferenciára, melynek keretében az ötven év felettiek digitális vállalkozói készségeinek fejlesztési lehetőségeiről lesz szó. A programot a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség és az Innoskart Vállalkozásfejlesztési Nonprofit Kft. szervezi.

2021. április 1.

Hogyan változtak az élelmiszerfogyasztási szokásaink a járvány miatt?

Változtak-e az elmúlt egy évben az élelmiszervásárlási és élelmiszerfogyasztási szokásaink? Miként befolyásolja az elhúzódó koronavírus-járvány, hogy mennyi élelmiszert tartalékolunk otthon? Hogyan változott életmódunk? Ezek a kérdések állnak a Nébih, a Debreceni Egyetem, valamint a TÉT Platform legújabb közös kutatásának a középpontjában.

2021. március 24.

Helyi iparűzési adó kedvezmény a kkv-szektornak

Több mint hétszázmillió forint helyi iparűzési adó-kedvezményben részesül a kis- és középvállalkozói szektor Székesfehérváron az első félévben. A város többféle módon segíti a járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozásokat - ugyanakkor a jelenlegi önkormányzati finanszírozási struktúrában elképzelhetetlen az iparűzési adó tartós és jelentős mértékű mérséklése.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média