Gazdaság

2021. január 19.

Újrakezdés

2019 februárjában kezdődött a „Hajléktalan személyek reintegrálása a munkaerő-piacra” program, amelynek keretében a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvár Városgondnokságával együtt indította el húsz hajléktalan foglalkoztatását. A program 2020 decemberében ért véget, de kilenc résztvevő határozatlan idejű munkaszerződést kapott a Városgondnokságtól.

2021. január 13.

Téli szezonális ellenőrzés: több mint 8 millió forint bírságot szabtak ki

Több mint 2500 ellenőrzést végeztek el a téli szezonális ellenőrzés során az élelmiszerlánc-felügyeleti szervek és a Nébih szakemberei decemberben. A tapasztalatok javuló tendenciát mutatnak, mindemellett így is több mint 8 millió forint bírságot szabtak ki az ellenőrök.

2021. január 12.

Illetékmentesek az elsőfokú közigazgatási eljárások

Január 1-től évi másfél millió államigazgatási ügy intézése vált ingyenessé. Idéntől ugyanis illetékmentesek az elsőfokú közigazgatási eljárások – és egyszerűsödik az ügyintézés is.

2021. január 12.

Márciustól lesz elérhető az szja bevallás tervezete

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal idén is elkészíti a személyi jövedelemadó-bevallási tervezeteket. A dokumentumot március közepétől érhetik el az adózók a NAV eSZJA oldalán.

2021. január 11.

Újra megjelent a madárinfluenza

Madárinfluenza vírus jelenlétét igazolta múlt héten a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma Komárom-Esztergom megyei nagy létszámú pulykát tartó gazdaságokban. Az állományok leölését már a gyanú alapján megkezdték a szakemberek.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média