Gazdaság

2021. június 18.

Adóköteles a nyári diákmunka

A nyári munkát vállaló diákok a közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak. Bejelentésükre, adózásukra – a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével – ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalók esetében.

2021. június 16.

Nyári diákmunka a Polgármesteri Hivatalban

A Polgármesteri Hivatalban is lehet nyári diákmunkát vállalni. Nappali képzésben tanuló székesfehérvári, 16-25 éves fiatalok jelentkezhetnek elektronikus úton benyújtott pályázattal, június 23-ig. Segédmunkás munkakörre várnak jelentkezőket, egy-egy teljes havi turnusra, napi hat órás munkaidővel.

2021. június 10.

Június 15-től indul a nyári diákmunka program

Június 15-én indul a nyári diákmunka, melynek keretében a nappali képzésben tanuló 16-25 éves diákok munkatapasztalatot és jövedelmet szerezhetnek. A kormány hárommilliárd forintos támogatással ösztönzi a diákok nyári foglalkoztatását.

2021. június 8.

Új helyen a posta logisztikai üzeme

Felavatták a Magyar Posta Zrt. új székesfehérvári logisztikai üzemét az Alba Ipari Parkban. A csarnok ötezerötszáz négyzetméteres területén mintegy kétszázötven főt foglalkoztatnak, és körülbelül három és félmillió darab csomagot kezelnek évente. Az új logisztikai központból közel száz postát látnak el direkt kiszolgálás keretén belül.

2021. június 8.

Fejleszti fehérvári üzemét a Hanon

Tizennyolcmilliárd forintos fejlesztéssel bővíti az elektromos autókba kerülő klímarendszerek gyártókapacitását a Hanon Systems Hungary Kft. A hazai beruházás, amely a székesfehérvári üzemet is érinti, 4,6 milliárd forintos állami támogatással valósulhat meg.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média