Gazdaság

2020. július 9.

Átadták Székesfehérvár első parkolóházát

Az autósok egy hónapja használják már Székesfehérvár első parkolóházát. A magánberuházás nyomán elkészült, őrzött, zárt, négyszintes épületet hivatalosan szerdán adták át.

2020. július 2.

Csökkentek a közjegyzői okiratok díjai a lakáshiteleknél

Vidéken átlagosan 30-40, Budapesten pedig 5-10 százalékkal csökkentek az államilag támogatott lakáscélú hitelekhez kapcsolódó közjegyzői díjak az egy évvel korábbi állapothoz képest a közjegyzők tapasztalatai szerint. A díjak csökkenésében a közjegyzői díjrendelet kedvező módosítása, valamint az annak nyomán részben átalakuló banki gyakorlat is szerepet játszott.

2020. június 24.

Június végén folytatódik a vasútállomáson a gyalogos felüljáró építése

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából valósul meg a székesfehérvári vasútállomás gyalogos felüljáró építésének második üteme. A június végén induló és 2021 őszéig tartó munkálatok során egy több mint 70 méter hosszú, fedett felüljáró épül, és a déli oldalon egy lejárólépcsőt is kialakítanak.

2020. június 23.

Tizenötmilliárdnyi beruházás a fehérvári cégeknél

Székesfehérváron huszonkilenc cég vállalt kötelezettséget beruházásra – a cégek tizenötmilliárd forintnyi beruházást hajtanak végre a következő hónapokban. Ehhez a kormány hétmilliárd forint támogatást ad, ezzel 3500 fehérvári munkahelyet védenek meg.

2020. június 22.

Automatikusan meghosszabbodnak az építési engedélyek

A gazdaság újraindítása és a koronavírus-járvány következményeinek mérséklése érdekében meghozott kormányzati intézkedések sorába illeszkedve automatikusan meghosszabbodnak a veszélyhelyzet ideje alatt, illetve a veszélyhelyzet végétől számított fél éven belül lejáró építési engedélyek.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média