Generációk

2021. június 21.

Bálint gazda

Gondolom, nem én vagyok az egyetlen, aki gyerekkora óta ismeri Bálint György nevét – természetesen a Magyar Televízió Ablak című műsorának köszönhetően, ahol rendszeresen jelentkezett kertészeti tippekkel. Személyes kedvencem az volt, amikor elmondta: a vakondtól a legkönnyebben úgy szabadulhatunk meg, ha kifordítjuk egy ásóval, majd átdobjuk a szomszéd kertjébe… Bálint gazda egy éve, 2020. június 21-én hunyt el.

2021. június 18.

Tűzgyújtás az erdőben: csak biztonságosan!

Fejér megyében évente több mint 500 szabadtéri tűzeset történik, túlnyomó részük emberi hibából. Az ilyen esetek megelőzésére kiránduló gyerekeknek oktatták a biztonságos tűzgyújtást, tűzoltást és a természetjárás szabályait a Pákozdi Pagony Arborétum és Vadasparkban.

2021. június 15.

Nyár, vízpart - biztonság

A gyerekekre a nyári időszakban leselkedik a legtöbb veszély, ekkor történik a legtöbb baleset is. Ezért a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság figyelemfelhívó összeállítást adott ki a lehetséges veszélyek megelőzése érdekében.

2021. június 14.

Megemlékezés a Mártírok Emléknapján

Vasárnap a Mártírok Emléknapján, a Fejér megyei és székesfehérvári zsidóság deportálásának hetvenhetedik évfordulóján tartottak megemlékezést a Mártírok Emlékcsarnokában és az Óvoda utcai Izraelita temetőnél. Az elhurcolt több ezer fehérvári zsidó ember közül mindössze százharmincegyen tértek vissza a koncentrációs táborokból, száztizenkilencen pedig a munkaszolgálatból.

2021. június 11.

Merje hazavinni – merjen hazamenni!

Napokon belül kézhez kapják a gyerekek a bizonyítványt. Sajnos évről-évre előfordulnak olyan esetek, amikor nem mernek hazamenni a fiatalok a bizonyítványosztás után, félve a szidásától. A téma kapcsán a beszélgetés, biztonság, türelem és szeretet fontosságára hívja fel a rendőrség a szülők figyelmét.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média