Generációk

2020. július 27.

„A very special song, from Queen, to you...”

1986. július 27-én lépett fel a brit Queen zenekar a Népstadionban. Nekik egy turnéállomás volt, a magyaroknak pedig elképzelhetetlenül nagy esemény. Ráadásul a budapesti koncert világszerte ismert lett, köszönhetően az ott készült koncertfilmnek.

2020. július 24.

Épületgépészeti kuriózum a Vörösmarty Szakképzőben

A Vörösmarty Szakképzőbe érkezett a Pipelife Boszporusz Projekt egy darabja. A 2 méter átmérőjű, nagysűrűségű műanyag csőszelet igazi épületgépészeti kuriózum, ami a szakma következő generációját ösztönözheti a jövőben.

2020. július 24.

Az Aranycsapat tizenkettedik játékosa

„Lőj, Dömötőr, lőj Dömötör, lő, góóóóól!!!” Ez csupán egy a számtalan, focirajongók által szó szerint idézett, legendás mondatból. Egy legendás sportkommentátor mondataiból, aki szerelmese volt a munkájának, szerelmese volt a magyar sportnak, és országos cimborája a legnagyobb magyar sportolóknak. 2018. július 25-én hunyt el Szepesi György.

2020. július 23.

Egy 160 éves vasútvonal története

Páratlan kiállítás lesz látható július 27-től a VOKE Művelődési Házban. A tárlat a 160 éves Fehérvár-Komárom vasútvonal történetét, emlékeit mutatja be az érdeklődőknek.

2020. július 10.

„Hát nem érdekes…?”

Pár napja tették fel a kérdést valamelyik kvízműsorban, hogy mi volt Öveges professzor eredeti foglalkozása, mielőtt mindeni fizikatanárává lett volna. Ha jól emlékszem, a játékos a közgazdászt választotta a négy lehetőség közül – vagyis a közelében sem volt a helyes megfejtésnek. Ami persze nem szégyen, hiszen ki gondolná, hogy Öveges József piarista szerzetes volt…? Akit történetesen száz éve szenteltek fel.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média