Generációk

2020. október 16.

A "Paplaci"

Ő volt az első, aki háromszor egymás után tudott olimpiai aranyat szerezni ökölvívásban – azóta is csak két ember volt képes erre. Profiként 1957-től 29 találkozót vívott, ebből huszonhetet megnyert és kettő döntetlennel zárult - azaz veretlen maradt. A világbajnokságért azonban nem engedték megküzdeni – máig nem tisztázott politikai okokból. 2003. október 16-án hunyt el Magyarország, és a világ egyik leghíresebb ökölvívója: Papp László.

2020. október 15.

Egészséges élelmiszerek a rászoruló családoknak

A Cerbona Élelmiszergyártó Kft-nek köszönhetően 9,1 millió forint értékű egészséges élelmiszer kerülhet május óta a székesfehérvári rászoruló családok asztalára. Az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központba eljuttatott nagy mennyiségű adomány a karácsonyi időszakra is kitart majd.

2020. október 12.

Világsakkfesztivál az István Király Iskolában

Az idén hatodik alkalommal csatlakozott az István Király Általános Iskola ahhoz a világsakkfesztiválhoz, amely Polgár Judit, a Sakkpalota pedagógiai program kifejlesztőjének kezdeményezésére jött létre. A fesztiválon szimultán sakkversenyt vívtak a gyerekek, de lehetőség volt kreatív, kézműves alkotásra is.

2020. október 9.

„Aki egy életet is megment, az egész világot menti meg...”

Megkapta a Világ Igaza címet, és ő volt a náci párt egyetlen tagja, akit Jeruzsálemben a Sion hegyén temettek el. 1974. október 9-én hunyt el Oskar Schindler, aki mintegy 1200 zsidó életét mentette meg a holokauszt során azzal, hogy lőszer- és edénygyáraiban alkalmazta őket.

2020. október 8.

Folytatódik a Szülőakadémia – három témával várják az érdeklődőket

Három témában indul ingyenes foglalkozássorozat szülők számára a SZÉNA Egyesület a Családokért szervezésében. Az online műhelymunka során bemutatnak jó gyakorlatokat, de lehetőség lesz új ismeretek megszerzésére és saját tapasztalatok megosztására is.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média