Helyi Érték

2021. július 16.

Több évszázados történetek nyomában

A Cselekvő Fehérvár Közösségfejlesztő Program keretében Váczi Márk történész, városkutató tart előadást július 21-én, szerdán. A 16.30-kor kezdődő, sétával egybekötött programon az érdeklődők a Csutora temető titkaival ismerkedhetnek meg.

2021. július 6.

Hagyatékból közkincs

Bemutatták Demeter Vilmos tanár, Székesfehérvár Díszpolgára Visszaemlékezéseim című kötetét. A könyvben olvasható személyes hangvételű írások Demeter Vilmos saját és családja élettörténetén keresztül tárják az olvasók elé Székesfehérvár és lakói közel egy évszázados korszakát.

2021. június 22.

Hűs finomságok versenye

Az Év fagylaltja verseny regionális döntőjén a Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Komárom-Esztergom és Fejér megyei fagylaltokat idén ismét a Damniczki Cukrászdában pontozhatta zsűri. Természetesen a fehérvári közönség is megkóstolhatott több helyi versenyfagylaltot.

2021. június 21.

Emlékhelyek napja

Hatodik alkalommal rendezi meg a Nemzeti Örökség Intézete az emlékhelyek napja országos programsorozatot. Székesfehérváron, az idei Emlékhelyek Napja nyitóhelyszínén mutatta be a Magyar Nemzeti Bank az emlékhelyek-érmesorozat legújabb darabját, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkot ábrázoló emlékérmét.

2021. június 14.

Az igazi sorsközösségek

Három évvel ezelőtt Magyarországon hetvenegy Család- és KarrierPont iroda nyitotta meg kapuit. Olyan irodák, amelyek egy projektnek köszönhetően tenni tudtak és akartak a nőkért. CsakPONT – akkor még senki sem tudta, mit is takar a kifejezés. Azóta viszont több ezer nőnek adtak munkaerőpiaci, lelki és kézzelfogható segítséget.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média