Helyi Érték

2021. április 19.

Nők a változó időben

Gyáni Gábor munkásságával először az egyetemen, történészhallgatóként találkoztam, Kövér Györggyel közösen írt, Magyarország társadalomtörténete a reformkortól a második világháborúig című kötetük révén. A kötelező olvasmányból hamar kibontakozott a szerző további munkái iránti érdeklődésem, amelyet a néprajz szak Életmód kurzusai tovább erősítettek. Könyvei közül különösen Az utca és szalon ragadott meg, amelynek elolvasására ezúton is buzdítok mindenkit. (Váczi Márk könyvjánlója.)

2021. április 12.

Jazz és minden más

Vörös Jankáról nem túlzás azt állítani, hogy a zene a vérében van. Aligha tudna enélkül élni. A fiatal fehérvári tehetség számos elismerést tudhat magáénak, hangja országszerte ismert. A szakmai sikerek mellett a legnagyobb boldogságot kétéves kislánya jelenti számára.

2021. április 9.

Újabb fészkekkel segíti Fehérvár a fecskéket

Két esztendővel ezelőtt indult el a Fecskebarát Fehérvár Program, azóta több mint 130 kerámia fecskefészek segíti városszerte a hasznos kis madarak fészkelését. A program folytatódik: újabb helyszínre kerülnek ki fészkek a városban.

2021. április 6.

Fénnyel írt történetek

Manapság megint divattá válik a régi fényképek gyűjtése, nézegetése. Vagy talán mindig is az volt? Milyen információkat hordozhat egy fotó? Hogyan lehet egy egyszerű, egyetlen jelenetet megörökítő tárgyból fontos történelmi forrás? Egyáltalán, miért érdemes fotógyűjtéssel foglalkozni? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Kunstár Csaba újságíróval, a hamarosan induló Fehérvár Anno digitális archívum kapcsán.

2021. március 29.

„Ha ma kezdeném, ugyanezt csinálnám…”

Az interjú megbeszélt időpontjában Radetzky Jenőhöz, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökéhez tartva azon gondolkozom, hogy boldogult ifjúkoromban dolgoztam az irányítása alatt: az általa létrehozott Fehérvár Rádió akkor születő hírműsorának szerkesztőjeként. Már akkoriban is ugyanilyen lendületes volt: tele tervekkel, tele ötletekkel. És abban az időben is ugyanúgy nézett ki, mint most. Egyébként már a rádiós korszak előtt is beszélgettem vele különféle tévéműsorokban - és akkor is ugyanúgy nézett ki, mint most. Pedig nem tegnap történt az eset.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média