Helyi Érték

2021. január 18.

Használjuk okosan a digitális eszközöket!

Mielőtt bárki megijedne a címtől, nem egy októanyag promócióját olvassa. Viszont ha összegeznem kellene, miről is beszélgettem Tóth Dániel Györggyel egy órán keresztül, kicsit bajban lennék. Hiszen Pixa nem egy könnyen behatárolható figurája a zenei és a produceri piacnak, így elég sok minden szóba került az interjú során.

2021. január 11.

A puding próbája az evés

Hányan kíméltük volna meg magunkat életünk során jó néhány vargabetűtől, ha tudjuk, mibe vágjuk a fejszénket, ha akár csak egy napra is, de tűzoltókká, juhászokká válhattunk volna? Többször hangzik el egy-egy társalgás alkalmával, hogy sokan csak az érettségit követően, netán húszas éveikben világosodtak meg, mivel is szeretnének foglalkozni. Ám akadnak szakmák - nevezzük inkább hivatásnak -, amelyek esetében ez azért kevésbé működőképes felállás...

2021. január 4.

„A kultúra szeretete vezérel minket…”

Az, hogy egy alapítvány egy baráti társaságból növi ki magát, nem szokatlan dolog hazánkban. Egyszerű a képlet: amivel a társaság szeret a szabadidejében foglalkozni, azt osztja meg másokkal is. Az Aegis Kultúráért és Művészetért Alapítvány már nyolc éve szervez irodalmi esteket, koncerteket, táborokat, könyvbemutatókat, konferenciákat, főleg Székesfehérváron. Ahogy Takács Tamás irodalmi vezető fogalmaz: a magaskultúra értékeit viszik közelebb az emberekhez.

2020. december 28.

„Mi nem gondolkozunk azon, hogy melyik ország katonáiról van szó…”

„Az Emlékezet hangja” program keretében másfél éven keresztül szinte minden nap felcsendül a „magyar takarodó” szívbemarkoló dallama a fehérvári Hősök terén, az I. világháborús emlékműnél, minden háború hőseire és áldozataira emlékezve. A kezdeményezés elindítója a Krajczáros Alapítvány, amelynek elnökével, Németh Istvánnal nemcsak „Az Emlékezet hangjáról” beszélgettünk - hanem az emlékezés fontosságáról is.

2020. december 21.

Hetvenegy éve töretlenül

Mi a helyzet az Alba Regia Táncegyüttes háza táján? Talán ez is lehetett volna a címe a cikkemnek. Hiszen hetvenegy éve vannak jelen Székesfehérvár életében az alba regiások, már szinte mindent megírtak róluk, amit lehetett. Aztán persze megint kiderült, hogy Majoros Andor művészeti menedzserrel bármikor lehet beszélgetni egy jót.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média