Helyi Érték

2020. szeptember 28.

Itt az új Helyi Érték magazin

„Közösségvezérelt helyi fejlesztések”. Ezzel az alcímmel jelent meg a Helyi Érték magazin legfrissebb száma. Következzék rövid ízelítő a tartalomból.

2020. szeptember 23.

Különleges Ikarusok

Pontosan ötvenöt éve, 1965. szeptember 23-án készült el Székesfehérváron az első alumínium Ikarus autóbusz. Készült volna korábban is – hogy miért nem készült, az is egy jó történet. Akárcsak a többi, úttörő jellegű Ikarus buszé, melyek közül nem is mindegyik került gyártásba, különböző okok miatt.

2020. szeptember 21.

A világ jobb hely, mint gondolnánk

Az ember már csak olyan, hogy nemcsak a túláltalánosításra hajlamos, hanem gyakran a szelektív észlelés csapdájába is esik. Ezt jól tudják a társadalomkutatók és a közvélemény elemzői, de a marketing műfaját gyakorlók is. Ezzel a tudással lehet élni és lehet visszaélni egyaránt. (KÖNYVAJÁNLÓ)

2020. szeptember 14.

Egy szívből jövő fesztivál

A Váli Völgyi Vigasságok szlogenje is lehetne ez a mondat, ugyanis a Bíbor Néptánccsoport tagjai, önkéntesei rendezik, szervezik immáron tizedik éve ezt a nem mindennapi eseményt a térségben. Csókás Elek főszervező lelkesen mesél a fesztivál kialakulásáról, történéseiről. Azt mondja, jövőre átadja valaki másnak a stafétát, mert túl nagy gonddal jár ez a felelősség. Hogy kinek, még nem tudja. De a lelkesedéséből úgy tűnik: még legalább tíz év múlva is ő lesz az illetékes, ha a Vigasságokról lesz szó.

2020. szeptember 7.

„Elindulunk, megyünk, csináljuk…”

Összeszokott csapat a Velencei Önkéntes Tűzoltó Egyesület gárdája. Legyen szó káresetről, vonulásról, barátságról, mindig számíthatnak egymásra. Tóthné Pongrácz Beáta elnök egy szóval jellemzi őket: család. Pintér László parancsok tizenkét éves kora óta űzi ezt a felelősségteljes „hobbit”. Ő a bizalmat emeli ki legfőképpen - ami nélkül be sem mennének egy égő házba.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média