Kikapcsolódás

2020. augusztus 13.

Pénteken kezdődik a Székesfehérvári Királyi Napok rendezvénysorozata

Augusztus 14-én veszi kezdetét a Székesfehérvári Királyi Napok programsorozata, ami ebben az esztendőben némileg eltér majd a korábbi években megszokottól. Pénteken délután Miklós János keramikus kiállításának megnyitója után fogadalmi misével, majd a Nemzeti Emlékhelyen megemlékezéssel folytatódik a programsorozat. Újra megnyitja kapuit a Városháza, de lesz fáklyás belvárosi túra és ingyenes kertmozi is.

2020. augusztus 12.

Kun László élete és koronázása az Aranybullánál

Augusztus 21-e és 23-a között idén az Aranybullánál épül fel a Koronázási Szertartásjáték színpada. Ezúttal IV. Kun László története elevenedik meg Szikora János rendezésében – a címszerepben Sarádi Zsolttal, a Vörösmarty Színház új társulati tagjával.

2020. augusztus 10.

Emlékhelyek napja

A hagyományoktól eltérően idén augusztus 29-én rendezik meg az Emlékhelyek napját - országszerte hatvan nemzeti és történelmi emlékhely hetven helyszínének programjaival. Az országos megnyitó ebben az évben Pákozdon lesz, Székesfehérváron pedig egész nap színes programokkal várják a látogatókat a Nemzeti Emlékhelyen.

2020. augusztus 7.

Fehérvári programok hétvégére

Ezen a hétvégén is változatos programokon vehetnek részt a fehérváriak, vagy éppen a városunkba látogatók. Pénteken fáklyás városnézésen vehetnek részt a Fehérvár történelme iránt érdeklődők, szombaton pedig Művészkorzó és a Sóstóhoz tartó kisvonatos ökotúra szórakoztatja az érdeklődőket.

2020. július 27.

„Inkább bringázz!”

Rendhagyó módon alakul idén a „Bringázz a munkába!” kampány. A koronavírus-járvány okozta helyzet miatt átírták a kezdeményezés jelmondatát, amely 2020-ban így hangzik: „Ha menned kell valahova, inkább bringázz!” A Magyar Kerékpárosklub arra buzdít, hogy a munkába járáson kívül bárhova is tartunk, válasszuk a kerékpárt, ha tehetjük.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média