Közélet

2020. október 27.

Madárinfluenza: nem dőlhetünk hátra

Magas patogenitású madárinfluenza vírust mutattak ki egy bütykös hattyúból vett mintában, Hollandiában. Az eset rávilágít arra, hogy a betegség továbbra is fokozott és folyamatos veszélyt jelent a baromfiállományokra.

2020. október 22.

Óraátállítás: vasárnap kezdődik a téli időszámítás

Idén október 25-én, vasárnap kezdődik téli időszámítás: ekkor kell majd visszaállítani az órákat hajnali 3 óráról 2 órára. Elméletileg jövőre megszűnhet az óraátállítás intézménye, bár még mindig nincs egyetértés abban, melyik időszámítás legyen a végleges.

2020. október 22.

Ebösszeírás: október 31-ig kell leadni az adatlapokat

Ebösszeírást végez Székesfehérvár önkormányzata. E hónap végéig várják azokat az adatlapokat, amelyeket nyáron juttattak el a 42 ezer fehérvári háztartásba. Az adatlap elektronikus úton is letölthető a város honlapjáról.

2020. október 22.

Látni és látszani

A biztonságos szezonális közlekedésre hívja fel a figyelmet a rendőrség. A „Látni és látszani” elnevezésű kampány fókuszában az őszi időjárás okozta vezetésbiztonsági kihívások állnak.

2020. október 20.

Csendes megemlékezés október 23-án

Székesfehérvár Önkormányzata elfogadja az Operatív Törzs által az október 23-ai megemlékezésekkel kapcsolatban megfogalmazott ajánlást. Ezt figyelembe véve a város idén a katonai tiszteletadás mellett csendes megemlékezést szervez az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója tiszteletére.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média