Közélet

2021. január 18.

Vörös kód – van szabad férőhely a Kríziskezelő Központban

A tartós hidegre való tekintettel vasárnap déltől, előreláthatólag kedden 10 óráig vörös kódot léptetett életbe a szociális ellátórendszerre vonatkozóan az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Mint azt Zsabka Attila, a Székesfehérvári Kríziskezelő Központ vezetője elmondta, felkészülten várta az intézmény a bejelentést, van szabad férőhelyük a rászorulók befogadására.

2021. január 13.

Ezen a hétvégén tesztelik a gyermekvédelemben és szociális alapszolgáltatásban dolgozókat

A szociális alapszolgáltatásban, a gyermekjóléti alapellátásban, valamint a gyermekvédelmi szakellátásban, javítóintézeti ellátásban dolgozók is jelentkezhetnek a koronavírus elleni célzott csoportos gyorstesztelésre. A tesztelést a kormányhivatalok szervezik a január 16-17-ei hétvégén, országszerte 127 mintavételi ponton várják az ágazatban dolgozókat.

2021. január 7.

Illegális hulladéklerakók felszámolása Székesfehérváron

A „Tisztítsuk meg az országot!” pályázat keretében elnyert támogatással indult új program a héten Székesfehérváron. A Városgondnokság közreműködésével ebben a hónapban húsz helyet tisztítanak meg az illegálisan lerakott hulladéktól. Az érintett területeken több esetben veszélyes hulladék is található.

2021. január 5.

Hamarosan indul a háziorvosok beoltása

Hamarosan elkezdődik a székesfehérvári egészségügyi alapellátásában dolgozó szakemberek koronavírus elleni beoltása. Először a háziorvosok és a praxisok szakdolgozói kapják meg a vakcinát.

2021. január 5.

A cigánycsuk éve

Több mint negyven esztendővel ezelőtt indította el az „Év madara” programot a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület. A lakossági internetes szavazást tavaly a hazánkban védett cigánycsuk nyerte, így ő a 2021 év madara.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média