Közélet

2020. augusztus 14.

Nyári élelmiszer-ellenőrzés: 15 millió forint bírságot szabtak eddig ki

Lezárult a nyári élelmiszer-ellenőrző akció első szakasza. A csaknem 3 ezer ellenőrzés során több mint 15 millió forint bírságot szabtak ki az ellenőrök, a megvizsgált élelmiszerekből pedig több mint 6 és fél tonnát kellett kivonni a forgalomból.

2020. július 30.

Ebösszeírás Székesfehérváron

Törvényi kötelezettségének eleget téve ebösszeírást végez Székesfehérvár Önkormányzata. A negyvenkétezer fehérvári háztartásba postai úton juttatják el az adatlapot, amely emellett de elektronikus úton is letölthető.

2020. július 28.

NEM vezetik be augusztus elsejétől az elektronikus állatorvosi vényeket!

Álhír terjedt el a napokban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) értesülései szerint, ami arról szól, hogy augusztus 1-től megváltozik az állatorvosi vényírás, és bevezetik az elektronikus állatorvosi vényeket Magyarországon. A hivatal felhívja az érintettek figyelmét, hogy az információ valótlan!

2020. július 23.

Ráchegy – a legtöbb háztartásban már helyreállt a gázszolgáltatás

Kedden érkezett Ráchegyről a bejelentés, hogy meghibásodott egy gázvezeték, ami miatt a környék több utcájában szünetel a gázellátás. A bejelentéseket követően az E.ON elkezdte a környéket ellátó gázvezeték meghibásodásának feltárását, illetve javítását. Mint kiderült, az Adonyi út térségében egy vízvezeték hibája miatt víz árasztotta el a gázvezetéket.

2020. július 22.

Horogra akadtak – egymillió forint bírságot szabtak ki a halőrök

Sokan halásznak szabálytalanul hazánkban: két héten beül öt eljárást is indítottak rekreációs célból halászókkal szemben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal halőrei. A kiszabott halvédelmi bírságok összege meghaladja az egymillió forintot.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média