Közélet

2020. október 16.

Biztonságban télen is

Még mindig nem késő elvégeztetni a szükséges karbantartási munkálatokat a tüzelő-fűtő berendezések esetében. Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet, ha a fűtőeszközt nem rendeltetésszerűen használják, ha szabálytalan annak kivitelezése, vagy ha a rendszeres műszaki felülvizsgálatot elmulasztották.

2020. október 15.

Kipusztul a fogoly?

A Német Természetvédelmi Szövetség hivatalos panaszt nyújtott be az Európai Bizottsághoz a fogoly állományának súlyos fogyatkozása miatt. A helyzet hazánkban is aggasztó: az elmúlt évtizedekben a fogoly hazai állományának 90 százaléka „tűnt el”, és más agrárélőhelyhez kötődő állat esetében is óriási mértékű az állománycsökkenés.

2020. október 14.

Nélkülözhetetlen felszereléseket kaptak a tűzoltók

Ebben az évben a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz tartozó huszonhét tűzoltó egyesület összesen csaknem huszonöt millió forintos támogatásban részesült. A pályázati lehetőséggel az önkormányzati tűzoltóságok is éltek.

2020. október 13.

Online is pótolhatjuk elveszett iratainkat

Már a lakcímváltozás bejelentése, vagy az elveszett eSzemélyi igazolvány, jogosítvány és útlevél pótlása is történhet személyes ügyintézés nélkül. Ezáltal a kormányablak felkeresése teljes mértékben kiváltható.

2020. szeptember 30.

Aktuális járványügyi információk

Október elsejétől az oktatási és nevelési intézmények mellett az önkormányzati fenntartású intézményekben is bevezetik a kötelező testhőmérséklet-mérést, és újraindult a székesfehérvári önkéntesprogram - egyebek mellett ezekről számolt be a város polgármestere a járványügyi intézkedéseket összefoglaló keddi közleményében.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média