Kultúra

2020. október 27.

„NÉGYEK” és „A kagán lovasa” – hétvégéig látogathatóak

Ezen a héten láthatjuk még a „NÉGYEK” és „A kagán lovasa - avagy egy avar páncélos lovas életre keltése” című kiállításokat Székesfehérváron. Az előbbi október 30-ig, a Pelikán Galériában, az utóbbi október 31-ig, a Csók István Képtárban várja a látogatókat.

2020. október 20.

A magyar irodalom első klasszikusa

A magyar szerelmi költészet megteremtője volt, öntudatos reneszánsz költő – és mellette öntudatos katona. Verseiben múzsáinak bókol, udvarol – ehhez képest egy alkalommal egy fiatal özvegyasszony elleni erőszakkal vádolták meg. Az más kérdés, hogy vádlóit inkább a személyes ellenszenv vezette… 1554. október 20-án született Balassi Bálint.

2020. október 14.

Jubileum időtlen értékekkel

Tízéves születésnapját ünnepli a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium Őszi tárlata. Az Időtlen érték című jubileumi kiállítást a járványvédelem miatt rendhagyó módon, a gimnázium Facebook-oldalán láthatják az érdeklődők.

2020. október 13.

X. Mozinet Filmnapok

A legnagyobb nemzetközi filmfesztiválok – Sundance, Velence, Berlin és Cannes – legjobb alkotásaiból állt össze a X. Mozinet Filmnapok programja. Az eseményt Budapesten és tizennégy további magyarországi városban rendezik meg október 22. és 25. között; Székesfehérváron a Barátság mozi ad otthont a rendezvénynek.

2020. október 9.

Új produkciót mutat be a Székesfehérvári Balett Színház

Premierre készül a Székesfehérvári Balett Színház. A Carmen című, három felvonásos táncszínházi produkciót október 14-én, szerdán 19 órakor mutatják be a Vörösmarty Színház nagyszínpadán.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média