Kultúra

2021. július 23.

Az „utolsó aranyágacska”

1290. július 23-án Székesfehérváron koronázták meg III. (Velencei) András magyar királyt. Mivel utód nélkül halt meg, életének és uralkodásának vége az Árpád-ház kihalását jelentette.

2021. július 19.

Rézfúvósokkal zárul az idei Harmonia Albensis

Ezen a héten utolsó koncertjéhez érkezik a Harmonia Albensis idei sorozata. Július 22-én, csütörtökön este a számos nemzetközi versenyen díjnyertes Ewald Rézfúvós Együttes az európai zenetörténet több évszázadából válogatott programmal zárja a templomi hangversenyek idei sorozatát.

2021. július 13.

„Merj élni, meghalni bárki tud…”

Életét és munkásságát nem lehet megmagyarázni anélkül, hogy figyelembe ne vennék, hogy több mint száz évvel ezelőtt Mexikóban egy forradalom vette kezdetét. Mégpedig egy olyan időszakban, amely Mexikó kulturális újjászületéseként ismert. Negyvenhét éves korában, 1954. július 13-án hunyt el Frida Kahlo.

2021. július 12.

„Mennyei harmóniák” csütörtökön a Szent Sebestyén-templomban

Mozart ritkán hallható egyházzenei kompozícióinak válogatását, valamint a klasszikus zenekari repertoár egyik ékkövét, az Esz-dúr szimfóniát hallhatja a közönség csütörtökön, a Harmonia Albansis harmadik koncertjén, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar tolmácsolásában. Az est művészvendége Kertesi Ingrid Liszt-díjas operaénekesnő lesz, vezényel Pál Tamás Liszt-díjas karmester.

2021. július 9.

„A nyugalmamért nagy árat kellett fizetnem…”

A közönség imádta, az egyik legszebb színésznőnek tartották – sokan meg is lepődtek, amikor 1966-ban elhagyta az országot. Utólag azt nyilatkozta: nem volt más lehetősége, mert be akarták szervezni és megfenyegették, ha nem jelent az állambiztonságnak, akkor vége a karrierjének. 1931. július 9-én született Krencsey Marianne.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média