Kultúra

2020. szeptember 25.

Bécsi kalandozás a zene világnapján

Lehár Ferenc, Kálmán Imre és Johann Strauss örökzöld melódiái is felcsendülnek abban a koncertfilmben, amelyet a zene világnapjára választott a Barátság Mozi: október 1-jén, csütörtökön 18 órakor a „Jonas Kaufmann – Az én Bécsem” című német alkotást vetítik.

2020. szeptember 18.

„Soha nem szerep volt, hanem az én ügyem…”

Népszerűsége máig töretlen – pár napja egy televíziós showműsorban is megidézték hangját és alakját, Vastag Csaba közreműködésével. De a legtöbb gyerek az énekórán az ő hangján hallja először – és gyakran utoljára is –a Bánk bán „Hazám, hazám…” című dalát. 1916. szeptember 18-án született Simándy József operaénekes, Magyarország egyik leghíresebb tenoristája.

2020. szeptember 17.

„Hazatért” a leletanyag – ősrégészeti kiállítás nyílt a Károlyi Kastélyban

Tudományos jelentőségű, látványos ősrégészeti leletek kiállítása nyílt meg szerdán a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban. A Kr.e. 7. századból származó tárgyak a kastély egykori vadasparkjában fellelt halomsírokból kerültek elő.

2020. szeptember 15.

„Őskori halomsírok” a csurgói kastélyban

Egy különlegesnek ígérkező, a kora vaskorból származó régészeti kiállítással találkozhatnak szerdától az érdeklődők Fehérvárcsurgón. A Károlyi Kastély ad otthont a jövőben az eresztvényi erdő egykori halomsírjaiban fellelt tárgyi emlékeknek.

2020. szeptember 4.

Az Erdélyi-medence a 10. században

„Az Erdélyi-medence a 10. században” címmel Fülöp Réka, a Magyarságkutató Intézet Régészeti Kutatóközpontjának munkatársa tart előadást „A Kagán lovasa” című kiállításához kapcsolódóan. A szeptember 7-én, hétfőn 17 órakor kezdődő programon a részvétel ingyenes, de a részvétlei szándékot jelezni kell.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média