Kultúra

2021. június 11.

Macbeth a tanteremben

Macbethék – ezt a címet adta Shakespeare-átiratának Matuz János. A kétszemélyes tanteremszínházi előadásnak három középiskola egy-egy osztálya lehet most részese, ősztől pedig minél több intézménybe szeretnének eljutni.

2021. június 10.

„Én a szerelmet is mellékesnek éreztem a színházhoz fűződő szerelmemhez kepést…”

Több mint kétszázötven színházi szerep, több mint kétszáz film és tévéjáték, több mint száz szinkronszerep és nagyjából negyven hangjáték. Ha csak ennyit tudnánk róla, abból is kiderülne, hogy a színészet volt az élete. 1927. június 10-én született Márkus László.

2021. június 7.

Italia bella – újra élőben koncerteznek Fehérváron a szimfonikusok

A Covid-helyzet utáni újranyitás kapcsán az Alba Regia Szimfonikus Zenekar egy könnyed, olasz nyáresti zenés csokorral kedveskedik a fehérvári közönségnek június 11-én, pénteken 19 órától a Vörösmarty Színházban. A zenekart Dobszay Péter vezényli, az esten közreműködik Decsi András tenor.

2021. június 3.

„Az egész nap elhomályosodott, és az egész levegő besötétedett…”

Ha mostanában arról hallunk, hogy a lakóhelyünkről is látható napfogyatkozás várható, a megadott időpontban kiülünk a fűre, felvesszük a kormozott üveget, és végignézzük az eseményt szorgalmasan. Volt idő azonban, amikor az emberek komolyan megrémültek az ilyesmitől: Magyarországon az 1239. június 3-án bekövetkezett napfogyatkozásban például a tatárjárás előhírnökét látták.

2021. június 2.

Jövő kedden mutatják be Magony Imre Bory Jenőről írt könyvét az Aranybulla Könyvtárban

Június 8-án, kedden délután mutatják be Magony Imre Bory Jenőről írt legújabb, színes fotókkal illusztrált könyvét az Aranybulla Könyvtárban. A vetített képes előadáson és beszélgetésen való részvételhez regisztráció és védettségi igazolás szükséges.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média