Kultúra

2020. augusztus 12.

„A jövő régészeti leletei” – új kiállítás nyílik a Pelikán Galériában

Az idén 70. születésnapját ünneplő Miklós János keramikus munkáiból nyílik kiállítás a Pelikán Galériában. „A jövő régészeti leletei” című tárlatot dr. Szücsi Frigyes régész ajánlja majd az érdeklődők figyelmébe augusztus 14-én, pénteken 17 órakor.

2020. augusztus 7.

Balett a szabadtéri színpadon

Akik szeretnének részt venni egy különleges, nyáresti programon, azoknak ajánlja következő előadását a Székesfehérvári Balett Színház. A társulat három táncnovellából álló, kétrészes produkcióját augusztus 15-én tekinthetik meg a Csajághy Laura Színpadon, Kápolnásnyéken.

2020. augusztus 6.

Foteltúra az avarok nyomában

Folytatódik a Foteltúra sorozat, ahol ezúttal egy ásatás mindennapjaiba pillanthatnak be a nézők. Szücsi Frigyes, a Szent István Kiráyl Múzeum régésze a Csákberény melletti avar kori temető feltárásán kalauzolta végig a sorozat készítőit.

2020. augusztus 5.

Élve eltemetve

1926. augusztus 5. Egy Weisz Erik nevű embert saját kérésére élve koporsóba zárnak, majd a New York-i Hotel Shelton medencéjébe dobják. Másfél óra múlva a ládát kinyitják – és a férfi életben van, sőt, sértetlen. És ez nem egy horrorfilm – hanem Harry Houdini egyik leghíresebb mutatványa.

2020. augusztus 4.

Évadnyitó a színházban

Bizakodással, nagy tervekkel, díjakkal, új társulati tagokkal és izgalmas hírekkel indult a székesfehérvári Vörösmarty Színház 2020/21-es évada. A félbetört tavalyi évad utáni első társulati ülésen Szikora János igazgató ismertette az évad terveit.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média