Kultúra

2020. augusztus 4.

Péntekig látható az Acsa Szücs-emlékkiállítás a Pelikán Galériában

Még ezen a héten, péntekig látogatható a Pelikán Galériában Acsa Szücs Imre emlékkiállítása. A tárlat anyagát az egy esztendővel ezelőtt elhunyt képzőművész több alkotói ciklusából válogatták.

2020. augusztus 3.

Örömszínész

Nevéből egy színészi eszköz elnevezése lett: egy időben a szerep gyengeségeit túlzó játékkal ellensúlyozó színészre a kollégák azt mondták: „agárdyzik”. Örömszínésznek Bessenyei Ferenc nevezte egy alkalommal - ez lett a hetvenötödik születésnapjára készült portréfilm címe is. Agárdy Gáborra emlékezünk.

2020. július 31.

Carmen-est októberben

Új bemutatóra készül a Székesfehérvári Balett Színház: októberben láthatja majd a közönség a Carmen című előadást. A koreográfiát betanító balettmester, Mathilde Van de Meerendonk ezen a héten dolgozott együtt a fehérvári táncosokkal.

2020. július 29.

Isten atlétája

Magyarország, a magyar határok, a magyar katonák, a polgárőrök és a székelyek védőszentje. Nevéhez fűződik a magántulajdon védelmének megszilárdítása, Horvátország elfoglalása és az első magyar szentek avatása – 1192-ben őt magát is szentté avatták. 1095. július 29-én hunyt el Szent László király.

2020. július 27.

Avar harcos a Csók Képtárban

Megnyitott a Csók Képtárban az egyedülálló tárlat, melyen a látogatók egy avar kori nehézlovas rekonstruált alakját láthatják. A Kerény névre keresztelt lovas 2017-ben, a Derecske melletti avar temetőből került elő. A kiállításon a teljes, lamellás törzspáncél és a fegyveres harcos rekonstrukciója mellett egy teljesen felszerelt avar jurtát és valódi fegyverleleteket is láthatnak az érdeklődők.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média