Kultúra

2020. október 13.

X. Mozinet Filmnapok

A legnagyobb nemzetközi filmfesztiválok – Sundance, Velence, Berlin és Cannes – legjobb alkotásaiból állt össze a X. Mozinet Filmnapok programja. Az eseményt Budapesten és tizennégy további magyarországi városban rendezik meg október 22. és 25. között; Székesfehérváron a Barátság mozi ad otthont a rendezvénynek.

2020. október 9.

Új produkciót mutat be a Székesfehérvári Balett Színház

Premierre készül a Székesfehérvári Balett Színház. A Carmen című, három felvonásos táncszínházi produkciót október 14-én, szerdán 19 órakor mutatják be a Vörösmarty Színház nagyszínpadán.

2020. október 8.

Legyünk újra együtt!

Óriási várakozással tekint a Vörösmarty Színház társulata október második hétvégéjére, hiszen végre hivatalosan is megkezdheti új évadát a „Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban” című vígjáték bemutatójával. Pénteken délután pedig egy különleges programmal köszöntik közönségüket…

2020. október 7.

A krimi feltalálója

Költő volt, novellista, szerkesztő és kritikus, a romantika korának egyik legfontosabb szerzője. Leginkább misztikus, hátborzongató történetei révén vált ismertté – de őt tartják a detektívregény „feltalálójának” is, aki ráadásul a korban újnak számító sci-fi területén is alkotott. 1849. október 7-én hunyt el Edgar Allan Poe.

2020. október 6.

Emlékeink lenyomata

Dohnányi, Farkas Ferenc, Liszt és Beethoven darabjai szólalnak meg az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Farkas Ferenc Hangversenybérlet sorozatában. Az első koncertre október 12-én, hétfőn 19 órakor kerül sor a Vörösmarty Színházban.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média