2019. május 15.

Rajzokon a kosarasok és a kézisek


Ötödik éve hirdeti meg gyermekeknek szóló rajzpályázatát az Alba Regia SC. Az évről-évre egyre sikeresebb alkotóverseny témája most is a kosárlabda és kézilabda, valamint a húsvét volt.

A beérkezett műveket a szervezők ezúttal is a kosárcsarnok aulájában állították ki, és itt vehették át a munkájukért járó elismeréseket is a kis művészek.

 


 

Kézi és kosármeccsek, szurkolói pillanatok elevenedtek meg, emellett az Alba Fehérvár KC kosárlabdacsapat játékosai köszöntek vissza idén is az Alba Regia SC rajzpályázatára megálmodott gyerekrajzokról. A pályázatból kiderült: nem csak a fehérvári gyerekek rajonganak az Albáért. Érkeztek ugyanis alkotások az ország minden területéről, például Kecskemétről, Mezőkövesdről és Pécsről is.

 


 

A kézisek és a kosarasok választása alapján is két-két korcsoportban díjazták a gyerekeket. A legjobbnak ítélt alkotásokért járó díjakat Tóth Pétertől, Szarka Adrienntől és Boldizsár Biankától vehették át a gyerekek, akik közül az első helyezett dedikált mezt és családi belépőt, a második dedikált pólót és családi belépőt, a harmadik helyezett pedig családi belépőt nyert. A fehérvári pályázatok közül több díjazott a Munkácsy Mihály, a Bory Jenő, valamint a Hétvezér Általános Iskola diákjai közül került ki. A Patika Plus Gyógyszertárak különdíját hatan vihették haza.

 


 

Idén a kezdeményezés mellé állt Burgmann Detti pécsi kosárlabdázó is, a Palánkák könyvsorozat szerzője. Az író különdíját, ami a Tomi és a kosárlabda című mesekönyve és a hozzá tartozó foglalkoztatókönyv volt, két mezőkövesdi pályázó vihette haza.

 

(forrás: okkfehervar.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása