Generációk

2021. április 15.

Tűzoltók gyerekszemmel

Alkotói pályázatot hirdetett óvodásoknak, valamint általános és középiskolás diákoknak az Országos Tűzmegelőzési Bizottság. A téma ezúttal a tűzmegelőzés és a tűzoltó hivatás bemutatása.

2021. április 13.

„Költőnk és kora”

A Székesfehérvári SZC Bugát Pál Technikum „Átlátszó oroszlánok” csapata nyerte a „Költőnk és kora” vetélkedőt. A költészet napja alkalmából immár harmincadik alkalommal meghirdetett verseny második fordulójában hét csapat mérte össze tudását József Attila költészetéről.

2021. április 1.

Ne ajándékozzunk élő állatot húsvétra!

Idén is elmarad a hagyományos Nyuszisimogató rendezvény a HEROSZ Fehérvári Állatotthonában a járványhelyzet miatt. Érdemes viszont figyelni az állatotthon közösségi oldalát, ahol kvízjátékokkal és a húsvéthoz kapcsolódó videókkal készülnek a szervezők. Az állat nem ajándéktárgy: a HEROSZ arra hívja fel a figyelmet, hogy ne vásároljunk élő állatot ajándékba!

2021. március 29.

Barkaszentelés és püspöki mise a nagyhét kezdetén

Virágvasárnappal kezdetét vette a nagyhét, amely Jézus szenvedésén és kereszthalálán keresztül a feltámadásának ünnepére, húsvétra vezet. Ezen a napon Jézus Jeruzsálembe való bevonulásáról emlékezik meg az egyház. Székesfehérváron a Szent Imre templomban végezték a barkaszentelés szertartását, majd az ünnepi szentmisét Spányi Antal megyés püspök celebrálta.

2021. március 25.

Te mit teszel a földért?

Rajzpályázatot indít a Föld napja alkalmából a Duna-Ipoly Nemzeti Park. Az óvodások és általános iskola alsó tagozatos gyerekek alkotásait a pályázat zsűrije április 15-ig várja elektronikus formában.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média