Generációk

2021. június 14.

Megemlékezés a Mártírok Emléknapján

Vasárnap a Mártírok Emléknapján, a Fejér megyei és székesfehérvári zsidóság deportálásának hetvenhetedik évfordulóján tartottak megemlékezést a Mártírok Emlékcsarnokában és az Óvoda utcai Izraelita temetőnél. Az elhurcolt több ezer fehérvári zsidó ember közül mindössze százharmincegyen tértek vissza a koncentrációs táborokból, száztizenkilencen pedig a munkaszolgálatból.

2021. június 11.

Merje hazavinni – merjen hazamenni!

Napokon belül kézhez kapják a gyerekek a bizonyítványt. Sajnos évről-évre előfordulnak olyan esetek, amikor nem mernek hazamenni a fiatalok a bizonyítványosztás után, félve a szidásától. A téma kapcsán a beszélgetés, biztonság, türelem és szeretet fontosságára hívja fel a rendőrség a szülők figyelmét.

2021. június 9.

Donald kacsa: 87 éve a képernyőn

1934. június 9-án szerepelt először rajzfilmben Walt Disney egyik legnépszerűbb állatfigurája, Donald kacsa. Jellegzetes stílusával és tüzes indulataival azonnal belopta magát az emberek szívébe, népszerűsége majd’ kilenc évtized óta töretlen.

2021. május 26.

Vigyázz, KRESZ, rajt!

Idén is várják a jelentkezőket a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedőre. A június 12-i, fehérvári területi versenyre elektronikus úton, illetve a verseny napján, a helyszínen is jelentkezhetnek a családok.

2021. május 20.

Napközis táborok az állatotthonban - már lehet jelentkezni

Idén nyáron is mehetnek napközis táborba a HEROSZ Fehérvári állatotthonába az általános iskolások. Júniusban, júliusban és augusztusban is lesz egy-egy turnus, ahol a gyerekek játékos keretek között tanulnak az állatvédelem fontosságáról, az állatok gondozásáról, és megismerhetik a menhely napi munkáját is.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média