Generációk

2020. augusztus 13.

Online gondoskodás

Segíti a védőnők munkáját, ugyanakkor számos információt nyújt a várandós kismamáknak a Femilia digitális védőnő-napló. A hamarosan induló digitális szolgáltatással kapcsolatos tapasztalataikat egy székesfehérvári fórumon mondták el védőnők.

2020. augusztus 13.

„Azt, ami a nemzet számára megmenthető, megmenthessem…”

Magyarvilágos és Románvilágos felett emelkedik a világosi vár, omladozó falaival. E falak tövében – egész pontosan: a szöllősi mezőn tette le a fegyvert Görgei Artúr magyar honvédhadserege I. Miklós orosz cár inváziós hadserege előtt, 1849. augusztus 13-án.

2020. augusztus 6.

Pótfelvételi lehetőségek Fehérváron

Pótfelvételi lehetőségeket kínál a 2020/2021-es tanévre a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Kodolányi János Egyetem. Az alapképzések esetében idén először államilag finanszírozott helyekre is pályázhatnak a hallgatójelöltek.

2020. augusztus 6.

Szigeti veszedelem

1566. augusztus 6-án kezdődött Szigetvár ostroma, mely I. Szulejmán szultán seregeinek döntő győzelmével végződött. A várat védő Zrínyi Miklós és katonái szinte az utolsó szálig elestek a végső kirohanás során - Szulejmán szultán pedig az ostrom közben, táborában hunyt el.

2020. augusztus 5.

Táborozó gyerekek ismerkedtek Kerénnyel, a kagán lovassal

A Napraforgó napközis táborban vakációzó gyerekek látogattak el a nemrég megnyílt, egyedülálló kiállításra a Csók Képtárba, ahol a „A kagán lovasa – avagy egy avar páncélos lovas életre keltése” című tárlat anyagát ismerhették meg. A nagyközönség számára október 31-ig tart nyitva a kiállítás.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média