Generációk

2021. január 18.

Csütörtökön kezdődik az Educatio – idén a virtuális térben rendezik a kiállítást

Január 21-23. között az online térben, egy úttörőnek számító virtuális expo keretében rendezik meg az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás. Egyszerre 51 egyetemről, továbbá felnőtt- és szakképző helyekről, nyelvtanulási és ösztöndíj programokról, vagy akár diákmunka lehetőségekről tájékozódhatnak a továbbtanulók, akik személyesen tehetik fel kérdéseiket az egyetemek intézményvezetőinek, tanárainak és diákjainak.

2021. január 15.

Másképp élünk – a tudatos az új normális

Az István Király Általános Iskola második osztályos kisdiákjai egy kisfilmmel hirdetik, mennyire fontos a szelektív gyűjtés a fenntarthatóság szempontjából. A zenés videóban újrahasznosított sakkfigurákat készítenek egy játszmához, és a bábuk elkészítésébe is beavatják a nézőket. A pályamunka a Cetelem Zöldsuli Programhoz készült.

2021. január 11.

Újragondolt közösségi terek

A Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség "Gondoljuk újra közösségi tereinket" címmel indított projektet. Egyebek közt arról kérdezték a Székesfehérváron tanuló középiskolásokat, hogyan tennék vonzóbbá saját generációjuk számára azokat a helyeket, ahol a legszívesebben találkoznak.

2021. január 8.

Munkatársat keres a Mathias Corvinus Collegium

Oktatásszervezési programkoordinátort keres középiskolás programjához Székesfehérváron a Mathias Corvinus Collegium. A Magyarországon és a világon is egyedülálló értékközösség, amely 1996-ban magánkezdeményezésként született meg.

2021. január 7.

Jó tanácsok kezdő futónak

Az egyik leggyakoribb újévi fogadalom az egészségesebb, sportosabb életmódra törekvés. A futás az egyik legkedveltebb mozgásforma: egyre többen űzik manapság, kortól függetlenül. Az alábbiakban Kaufer Tamás, a Székesfehérváron jól ismert futó- és sportrendezvény-szervező kezdő futóknak szán jótanácsait olvashatják.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média