Generációk

2021. július 1.

Hív a vasút…

A vonatokat általában szeretik az emberek – bár például egy vasúti rendezőpályaudvar mellett lakni nem feltétlenül pihentető dolog, hacsak meg nem szokja az ember annyira, hogy észre sem veszi. Mindenesetre a vonatok körülöttünk járnak – mégpedig már jó ideje, hiszen a ma MÁV-ként ismert vállalat jogelődje 1868. július 1-jén jött létre.

2021. június 24.

A sebesség szerelmese

Közterületet – még – nem, de általános iskolát már neveztek el róla, mivel korai halála ellenére sokak példaképe volt tehetségével, kitartásával és elszántságával. Az első magyar Forma-1-es versenyző lehetett volna – de egy halálos baleset közbeszólt. Harminchárom éve, 1988. június 24-én hunyt el Kesjár Csaba.

2021. június 23.

Még vannak üres bölcsődei férőhelyek Fehérváron

Befejeződtek Székesfehérváron az óvodai beiratkozások, a felvételekről az értesítéseket megküldték az óvodaigazgatók az érintett szülőknek. Sok, jelenleg bölcsődés kisgyermek ősztől már óvodába jár, így lehetőség nyílt a bölcsődei felvételekről szóló döntések meghozatalára a bölcsődékben megüresedett férőhelyekre.

2021. június 22.

A „zöld tündér”

Tudják, mi az a tujon? Egy mentolillatú növényi anyag, amely nagy mennyiségben található a nyugati tujában – innen kapta a nevét. Több országban tiltott volt a használata alkoholos italok gyártásánál, ám az Európai Unió harminchárom éve engedélyezte a tujontartalmú szeszek gyártását - így újra hódíthat az abszint. Amely ital egyébként az esetek egy komoly százalékában hamisítvány…

2021. június 21.

Gyerekegyetem indult Fehérváron

A Titkok Háza és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara közös szervezésében idén először rendeznek Gyerekegyetemet Székesfehérváron. A fiatalok két turnusban ismerkedhetnek egyebek mellett a robotika, a kísérleti fizika, a virtuális valóság és a drónok világával.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média