2019. július 24.

Királyok a Fő utcán


Ezen a hétvégén is a Királyi Napokra hangolódhatnak a fehérváriak és a városba látogatók: szombaton 18 órakor indul az óriásbábok menete a Vörösmarty Színháztól. A királyokat ezúttal II. (Vak) Béla, valamint III. Béla és felesége, Antiochiai Anna képviseli a felvonuláson.



A királyokat a Fő utcán ezúttal is hagyományőrző csapatok kísérik majd, akik bemutatókat is tartanak. Ezen a szombaton az I. András Király Lovagrend tagjai vesznek részt a menetben, a zenét pedig a Sub Rosa régizenei együttes szolgáltatja. A menet 18 órakor indul a Vörösmarty Színháztól az Országalmáig, ahonnan a teátrumhoz térnek vissza.

 

  

 

A felvonulás után is érdemes lesz a Vörösmarty Színháznál maradni, hiszen 19 órakor a koronázó érsekeket és püspököket alakító színművészek elevenítik fel az elmúlt évek Koronázási Szertartásjátékainak epizódjait.  A nyilvános beszélgetés vendégei Trokán Péter, Mihályi Győző és Körtvélyessy Zsolt lesznek.

 


 

A szervezők a fiatalabb korosztály szórakoztatására is gondoltak: a beszélgetés alatt a gyerekek színezők segítségével életre kelthetik az idei Koronázási szertartásjáték főszereplőit: IV. Bélát és lányát, Szent Margitot.

 

(forrás: teleelettel.hu)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása