2020. december 23.

„Hatalmas eredmény, hogy ennyi rászoruló gyerek kaphatott karácsonyi meglepetést”


Összesen 34.170 cipősdoboz ajándékot, mintegy 100 millió forint értéket, gyűjtött össze idén a jótékonysági programot 17. alkalommal lebonyolító Baptista Szeretetszolgálat. A legnépszerűbb karácsonyi adakozási formát, a Cipősdoboz Akciót ebben az évben számos, előre nem tervezhető nehézség ellenére is sikerült megvalósítani.

A kampány a koronavírus-járvány miatt feleannyi gyűjtőponton – összesen 203 helyszínen - tudta fogadni az adományokat, és a szigorú egészségügyi előírásoknak is meg kellett felelnie. A kampány ideje alatt több mint 34 ezer cipősdoboz érkezett, ezeket az ország különböző részein élő rászorultaknak osztották ki, de jutottak dobozok határon túlra, Erdélybe és Kárpátaljára is.



„A mostani pandémia okozta bizonytalanságban hatalmas eredmény, hogy ennyi rászoruló gyerek kaphatott karácsonyi meglepetést és idén a megváltozott adakozási szokások miatt több ezer tartósélelmiszer csomaggal is segíthettük a legnehezebb helyzetben élő családokat” – mondta el az idei akcióval kapcsolatban Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke.



A „dobozolók” köre soha nem látott mértékben bővült: közel 500 cég és közösség csatlakozott munkatársaival, de érkeztek felajánlások Szlovákiából, Angliából, Írországból és még Hawaiiról is, a Hollandiai Magyarok Közössége pedig 800 dobozt szállított Magyarországra.



A világjárvány miatt rekordot döntött az online adományozás, az érintésmentes virtuális cipősdoboz vásárlás: a tavalyihoz képest az érdeklődés idén megnégyszereződött, így 7400 adományozó vásárolt online dobozt.

(fotók: ciposdoboz.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása