2021. április 8.

Megújult a Szivárvány Óvoda udvara


Tavaly nyáron indult az a program, amelynek köszönhetően öt székesfehérvári óvoda udvara újult meg, bruttó 141 millió forintos Európai Uniós forrásból. Biztonságos eszközökkel és tereprendezéssel szépültek meg az udvarok a Napsugár, az Árpád úti, a Ligetsori és a Tolnai utcai óvodában. A program a Szivárvány óvodában fejeződik be.



Az elmúlt években állami, EU-s és önkormányzati forrásból jelentősen előre lehetett lépni az óvodaudvarok felújítása terén Székesfehérváron. A Szivárvány Óvoda udvarának átadásával egy öt intézmény felújítását magában foglaló projekt zárul le: a Tolnai Utcai Óvoda Sziget Utcai Tagóvodájában, az Árpád Úti Óvodában, a Ligetsori Óvodában, a Napsugár Óvodában, valamint a Szivárvány Óvodában történtek udvarfejlesztések több mint 141 millió forint összértékben. Ez környezeti rendezést, biztonságos burkolatok kialakítását és a játékok felújítását, bővítését jelentette. A felújításokra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül nyílt lehetőség.




A Szivárvány Óvodába járó gyerekek ezentúl még biztonságosabb körülmények között vehetik igénybe a játékokat, és megszépült környezetben élvezhetik a friss levegőt. A kivitelezők minden esetben szem előtt tartották, hogy egy aktívan működő intézmény udvarán kell dolgozniuk, és a tervezés során beépítették az esetlegesen felmerülő ötleteket és igényeket is. A beruházásra a Zombori út tavalyi évben elkészült felújításával együtt lehet tekinteni, hiszen ennek köszönhetően megoldódott az intézményben a csapadékvíz elvezetése is.

(forrás: szekesfehervar.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása