2020. június 23.

Tizenötmilliárdnyi beruházás a fehérvári cégeknél


Székesfehérváron huszonkilenc cég vállalt kötelezettséget beruházásra – a cégek tizenötmilliárd forintnyi beruházást hajtanak végre a következő hónapokban. Ehhez a kormány hétmilliárd forint támogatást ad, ezzel 3500 fehérvári munkahelyet védenek meg.

Az országban Székesfehérváron került sor az első olyan alkalomra, amikor a helyszínen adták át egy pályázó vállalat számára a támogatási okiratot a magyar kormány versenyképesség növelő támogatási programja keretében. A Fehér Ablak Kft. 455 milliós beruházásához az állam 227 millió forinttal járult hozzá.

 


 

A magyar kormány versenyképesség növelő támogatási programja az Európai Bizottság azon döntésén alapszik, amely lehetővé tette a tagállamok számára, hogy saját költségvetésük terhére támogatást nyújtsanak a vállalkozásoknak a koronavírus hatásainak ellensúlyozására. A program célja, hogy támogatást nyújtson a koronavírus-járvány által hátrányosan érintett közép és nagyvállalatok számára, amennyiben azok vállalják a munkavállalóik megtartását, valamint új beruházások végrehajtását.

 


 

A Fehér Ablak Kft-t Sipos Péter ügyvezető igazgató édesapja huszonöt éve alapította. A vállalatnál a koronavírus-járvány váratlan helyzetet teremtett - ugyanakkor azt gondolták, hogy célszerű fejleszteni az ilyen helyzetekben és felkészülni a következő konjuktúrára. A mostani, 455 millió forintos beruházás keretében energetikai fejlesztést hajtanak végre a cég központi irodájában, költségcsökkentés céljából napelemekkel látnak el két fehérvári csarnokot és a guttamási telephelyüket, emellett logisztikai jellegű fejlesztésekre is sor kerül. A hatékonyság növelése érdekében pedig újabb megmunkáló központot hoznak létre és szerelnek fel korszerű gépekkel.

 


 

A támogatási okirat átadásakor Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője elmondta: nehéz hetek, hónapok állnak mögöttünk és a veszélyhelyzetben a székesfehérváriak is példaértékű fegyelmezettséget tanúsítottak. A versenyképesség növelő támogatási program kapcsán köszönetet mondott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek és csapatának – mint mondta: bátorságból, kezdeményezőkészségből és helyzetfelismerésből is jelesre vizsgáztak a magyar gazdaság újraindítása érdekében. Kiemelte, hogy a versenyképesség növelő program arra hívja fel a vállalkozásokat, hogy ők is tegyenek önmagukért. Székesfehérvár országgyűlési képviselője köszönet mondott a Fehér Ablak Kft. tulajdonosainak, Sipos Péternek és Sipos Tamásnak, akik ebben a helyzetben sem hátra néztek, hanem azt tervezték meg, hogyan lehet előremenekülni.

 


 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a támogatói okirat átadása kapcsán köszönetet mondott a Fehér Ablak Kft. dolgozóinak azért a teljesítményért, ami lehetővé tette, hogy ebben a nehéz időszakban is beruházásokat hajthasson végre a vállalat. A miniszter hangsúlyozta, hogy az egészségügyi védekezés első fázisán vagyunk túl sikerrel, most a gazdasági védekezésre kell fókuszálni.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása