2020. július 17.

Ötvenmilliárd forinttal folytatódik a Modern Városok Program


Székesfehérváron tartják a Megyei Jogú Városok Szövetségének idei közgyűlését, melyen csütörtökön Varga Mihály pénzügyminiszter a 2021. évi költségvetésre vonatkozó gazdaságvédelmi intézkedésekről tartott előadást. A miniszter elmondta: jövőre is folytatja a Modern Városok Programot a kormány, erre a célra 50 milliárd forintot különített el.

Csütörtökön és pénteken Székesfehérváron zajlik a Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlése.



A közgyűlés első napirendi pontjaként Varga Mihály miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter a 2021. évi költségvetésre vonatkozó gazdaságvédelmi intézkedésekről tartott előadást. Varga Mihály elmondta, hogy a tavasszal elindított gazdaságvédelmi akcióterv beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen 1,2 millió ember munkahelyét tudták megvédeni, és több mint 200 ezer olyan munkahely van, ahol közvetlen direkt támogatást tudtak biztosítani a munkaadóknak, továbbá az adókönnyítésekkel és a hitelmoratóriummal a vállalkozásoknak adtak esélyt a nehéz időszak túléléséhez.



A települések támogatásában az egyik fontos elem a Modern Városok Program: 23 településen összesen 270 projektet támogatnak, több mint 4000 milliárd forint értékben. A megvalósítás során eddig több mint 1.800 milliárd forint támogatás jutott el a városokhoz, a jövő évi költségvetésben pedig 50 milliárd forintot különített el erre a célra.



Kétmillió ember él a huszonhárom településen, és a GDP 1/3 része náluk képződik – ezért is fontos a világjárványt követő gazdasági tervezés két fontos szempont mentén: az egyik a munkahelyek, a másik pedig az egészség kérdése – mondta el a közgyűlésen Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke.

(forrás: okkfehervar.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása