Generációk

2018. június 20.

„Animációnak látom az egész világot”

Meséin, rajzfilmjein, képregényein, könyvillusztrációin generációk nőttek és nőnek fel. Alkotásai időtállóak: Vuk, Pom Pom, Gusztáv és a többiek a mai napig eleven, szórakoztató figurák. Kilencvenegy éve, 1927. június 20-án született Dargay Attila, Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező és képregényrajzoló.

2018. június 19.

Folytatódik az Atlantisz program – az Odüsszeiát mutatják be jövőre a diákok

Az új évadban is bemutat egy darabot a Vörösmarty Színház fehérvári és Fejér megyei diákokkal a nagyszínpadon. A következő produkció az Odüsszeia lesz, melyben rekord létszámú, közel félezer színjátszó általános iskolás és középiskolás diák szerepel majd.

2018. június 18.

Alba Innovár: egy év alatt több mint 5000 látogató

Az Alba InnoVár működése kapcsán az eddigi tapasztalatokat és a digitális élményközpont nyújtotta lehetőségeket mutatták be a székesfehérvári közgyűlés tagjainak hétfőn. Az egy éve működő Digitális Élményközpontban a diákok korszerű, 21. századi környezetben ismerhetik meg a robotikát és játékos környezetben ismerkedhetnek meg a legújabb digitális eszközökkel.

2018. június 11.

A félelem ezer arca

Sokan azt gondolják, hogy aki a szakmájában vagy a magánéletében sikert sikerre halmoz, előadásokat tart, céget vezet, az nem fél. Minden újba bele mer kezdeni, képes bármit megcsinálni, mert van önbizalma, bátorsága. De mi is az az önbizalom, és mi a félelem? Mitől függ az, hogy ki mitől fél, és hogy ez a félelem mennyire akadályozza őt abban, hogy véghez vigye kitűzött céljait? (KÖNYVAJÁNLÓ)

2018. június 7.

Ismét Finnországból kapott padokat a Kodály Iskola

Idén is folytatódik a Kodály Iskola és a finnországi Hollola város oktatási intézményeinek együttműködése. Gazdag Béla közvetítésével ezúttal százhúsz darab, kiváló állapotú tanulópad és szék érkezett Székesfehérvárra, amelyeket már össze is szereltek.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média