Generációk

2018. február 8.

„VárosKép - Székesfehérvár a 20. században”

Megkezdődött a Szent István Király Múzeum „VárosKép - Székesfehérvár a 20. században” című kiállításához kapcsolódó tematikus programsorozat. Az intézmény Országzászló téri épületében történelemtanárok ismerkedhettek meg a Székesfehérvár fejlődését a kiegyezéstől a rendszerváltozás hajnaláig bemutató kiállítással.

2018. február 7.

Alba Regia Ösztöndíjak – február 28-ig lehet pályázni

Idén is pályázhatnak az Alba Regia Ösztöndíjra a középiskolások és a helyi felsőoktatásban tanulók. Olyan fiatalok jelentkezését várják, akiknek legalább 3,75-os a tanulmányi átlaguk és nappali tagozaton tanulnak. Február 28-ig lehet benyújtani a pályázatokat.

2018. február 7.

Hangszert a kézbe!

Székesfehérvárra érkezik a Hangszert a kézbe című rendezvény. Február 12. és 17. között a Fejér Megyei Művelődési Központ – Művészetek Házában interaktív zenei játszótér és számos érdekes előadás várja a látogatókat. A program ingyenes.

2018. február 6.

„Nem az a fontos, hogy igaz legyen, csak beszéljenek rólam…”

A címben szereplő idézet egy Golden Globe-díjas magyar származású amerikai színésznőtől származik. Egy olyan színésztőtől, aki sokak szerint leginkább botrányosnak tartott magánéletével, illetve a társasági életben betöltött szerepével tette magát emlékezetessé. De azért ne felejtsük el, hogy egyike azon magyaroknak, akik csillagot kaptak a hollywoodi Hírességek Sétányán. 1917. február 6-án született Budapesten Gábor Zsazsa.

2018. február 2.

Medve, árnyék, tél, miegymás

Ha én medve lennék, és február elején kijönnék a barlangomból, alighanem eléggé meglepne, hogy kíváncsi emberek állják körül a bejáratot, és mind engem bámulnak. Hogy megnézném-e az árnyékomat, azt nem tudom, de hogy lobogó bundával húznék vissza a barlangomba, az ezer százalék. Aztán hadd találgassák a barlang előtt az amatőr meteorológusok, hogy akkor most visszajön-e a tél, vagy mi lesz?

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média