Generációk

2020. március 20.

„Vérátok” a koronavírus ellen

Lassan tizenöt éve, hogy Azerothon végigsöpört egy járvány, ami egy teljes héten át tömeges pusztítást végzett. Tekintve, hogy Azeroth a World of Warcraft nevű számítógépes játék virtuális világa, ez a játékosokon kívül másnak nem okozott különösebb megrázkódtatást. Viszont előfordulhat, hogy ez a virtuális járvány most segíthet a koronavírus elleni küzdelemben.

2020. március 13.

Hatvan férőhelyes bölcsőde épül Maroshegyen

Maroshegyen közel hatvan gyermek ellátását biztosító új bölcsőde épül, a fejlesztéshez több mint egymilliárd forintnyi vissza nem térítendő uniós pályázati forrást kapott Székesfehérvár. Az új bölcsőde 2022. december 31-ig épül meg.

2020. március 12.

„Bye-bye Szása…”

Pontosan harminc évvel ezelőtt, 1990. március 12-én, a Veszprém megyei Hajmáskéren állomásozó harckocsizó alakulat elindításával megkezdődik a szovjet csapatok kivonulása Magyarországról. Valamivel több mint egy évvel később, negyvenhét évig tartó megszállás után az utolsó „ideiglenesen itt állomásozó” szovjet katona is elhagyta Magyarország területét.

2020. március 11.

„Égjen a tűz, engedd, hogy meglássalak…”

Hét éve, 2013. március 11-én hunyt el Bódi László énekes, dalszerző, költő, a Republic zenekar frontembere. Interjúgyűjteményem egyik - és számomra legértékesebb – darabja hozzá kötődik. Nemcsak azért, mert egy Republic-koncert napján készült, amikor Cipő jellemzően nem vállalt interjúkat. Hanem mert jó is volt az a beszélgetés, nagyon.

2020. március 9.

Kaszap István emlékmise a Prohászka templomban

A Prohászka templomban mutat be szentmisét Spányi Antal megyés püspök március 25-én a város papságával közösen. A misére Kaszap István születésének 104. évfordulója alkalmából kerül sor.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média