Generációk

2019. augusztus 6.

A Szent Imre templomban lesz a fogadalmi szentmise

Augusztus 14-én, az országfelajánlás napján tartják az egyházmegye hagyományos fogadalmi ünnepét. 17 órakor a Püspöki Palotából körmenetben viszik a magyar Szent Család ereklyéit a Szent Imre templomba,17.15-től központi imaórát tartanak.

2019. augusztus 6.

Új nemzedék – Csak a baj van velük!

Ezekben a hetekben fejlődik az ázsiai márványos poloskák második generációja. A rovar a fákon, a zöldségeken és a szántóföldi növényeken is egyaránt megjelenhet. Az, hogy idén még nem találkoztunk velük, a szakértő szerint semmit nem jelent, legkésőbb augusztus-szeptemberben ugyanis már ott lesznek szinte mindenhol.

2019. augusztus 1.

Lurkók a képtárban

A nyári szünetben több programot szervez a Lurkó Gyermekvédelmi Egyesület állami gondozott gyerekek számára. Egy csapatnyi fiatal ezúttal a művészi fotókkal ismerkedhetett.

2019. augusztus 1.

Püspöki szentmisére várják az emlékezőket

Vasárnap este Szent Donát tiszteletére mutat be misét a megyéspüspök az öreghegyi kápolnánál. A vihar, a villámcsapás elleni védelmező nevét viselő szentélyt a szőlőművelő polgárság kérelmére emelték a XVIII. században – az ókeresztény püspökre emlékeznek a szertartás résztvevői.

2019. július 31.

Pótfelvételi – augusztus 7. a határidő

Azok, akik szeretnének továbbtanulni, de nem jutottak be egyetlen felsőoktatási intézménybe sem, augusztus hetedikéig adhatják be jelentkezésüket a pótfelvételire. Az itt választható képzések nagy része azonban már önköltséges.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média