Generációk

2019. május 24.

„A civilizációnk épp készül eltemetni önmagát, ebben a kriptában rátok hagyjuk.”

Ha valaki azon gondolkodott esetleg, hogy a hétvégén összegyűjti az emberiségre leginkább jellemző tárgyakat és történéseket, majd ezeket egy légmentesen lezárt kamrába rejti az utókor számára – annak jelezzük, hogy ez már megtörtént egyszer. 1940. május 25-én zárták le a „civilizáció kriptáját”.

2019. május 16.

IV. Béla és Székesfehérvár - elkezdődött a nyugdíjas történelmi vetélkedő

Az elődöntővel kezdetét vette az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület által szervezett hagyományos történelmi vetélkedő, aminek témája idén IV. Béla uralkodása és Székesfehérvár történelme. Sokan jelentkeztek ebben az esztendőben a megmérettetésre - a nagy létszám miatt három csoportra bontották a jelentkezőket, akiknek egy tesztet kellett megoldaniuk az első fordulóban.

2019. május 15.

Rajzokon a kosarasok és a kézisek

Ötödik éve hirdeti meg gyermekeknek szóló rajzpályázatát az Alba Regia SC. Az évről-évre egyre sikeresebb alkotóverseny témája most is a kosárlabda és kézilabda, valamint a húsvét volt.

2019. május 10.

Újra lesz Mesés Kiskertek verseny

Ebben az évben is megrendezik Székesfehérváron a Mesés kertek elnevezésű gyermek kertépítő versenyt, amelyen a város 23 óvodás csoportja vesz részt. A kiskerteket a Hetedhét Játékfesztivál előtti pénteken, május 24-én 16 órától a Zichy ligetben láthatja majd a közönség.

2019. május 8.

Rajzolj egy bicikliért!

Általános iskolásoknak hirdet alkotópályázatot a Tour de Hongrie csapata. A 2019-es pályázat különlegessége ezúttal abban rejlik, hogy a felhívásra csak a verseny szakaszainak útvonalán található települések kisiskolás tanulói jelentkezhetnek. Székesfehérvárra – a befutó helyszíneként – június 16-án érkezik a mezőny. A rajzokat május 27-ig várják.

Copyright 2015 - Bootstrap Themes ¦ Designed by 365Bootstrap.com ¦ Built by Enigma Média